„Blue Coffee”: Adrian Mitu trece Oceanul cu creațiile inspirate din istoria BMW

„Blue Coffee”: Adrian Mitu trece Oceanul cu creațiile inspirate din istoria BMW

Adrian Mitu, cunoscut pentru nenumăratele sale picturi pe teme auto realizate în cafea, își va prezenta proiectul „Blue Coffee” care comemorează istoria de 100 de ani a mărcii BMW în America de Nord în cadrul unui eveniment marca BMW Car Club of America Foundation.

După ce le-a pictat timp de 30 de zile într-un centru de comercial din capitală în decursul anului trecut, cele 101 creații realizate de Adrian Mitu în cafea vor lua calea Americii pentru a fi savurate de cei care vor vizita expoziția „Heroes of Bavaria: 75 Years of BMW Motorsport”. Evenimentul se pliază perfect pe tematica principală a seriei de 101 picturi care este chiar lumea curselor auto, unde BMW a bifat succese în multiple ramuri. Prin lucrările lui Adrian, momente speciale din istoria mărcii, precum victoria de la Le Mans din 1999, celebrele dueluri din DTM-ul anilor ’80-’90, sau reușitele din perioada interbelică cu legendarul BMW 328 vor putea fi retrăite și peste Ocean, unde BMW CCA a sesizat potențialul lucrărilor artistului român.

Scene emblematice din DRM, Formula 1, cele 24 de ore de la Nurburgring și chiar și din peisajul motorsport-ului autohton nu lipsesc nici ele dintre alegerile lui Adrian, al cărui proiect surprinde totodată și modele celebre de stradă ale mărcii bavareze. BMW-ul 507 condus de Elvis este un bun exemplu, acesta fiind prezentat în mai multe ipostaze.

Cum motorsport-ul a fost punctul central al acestei colecții, iar BMW a venit în această zonă cu o idee aparte, seria „Art Cars”, acestea nu aveau cum să lipsească din picturi. Sunt prezente în acuarelă și tonuri de cafea BMW-ul M1 din 1979 pictat manual de Warhol, CSL-ul Turbo din 1976 semnat Frank Stella (adjudecat de redactorul-șef Pitstops, Alexandru Șiclovan) și CSL-ul din anul anterior semnat de Alexander Calder, care a marcat chiar punctul de început al acestei serii. Aceasta a revenit în actualitate în 2017 prin Art Car-ul care a participat la Daytona 24h.

Pitstops.ro așteaptă cu nerăbdare povești de la expunerea colecției în fața publicului american care, sperăm noi, se va bucura la fel de tare la vederea picturilor precum am făcut-o și noi.