Formula 2: Robert Vișoiu revine în campionat la Monaco

Formula 2: Robert Vișoiu revine în campionat la Monaco

Robert Vișoiu revine weekendul viitor în anticamera Formulei 1 în etapa a treia a stagiunii, pe străzile Principatului Monaco.

După 18 manșe disputate în 2015 în seria GP2, Robert Vișoiu a ajuns la un acord cu gruparea spaniolă Campos Racing pentru a ocupa monopostul numărul 12 începând cu etapa de la Monaco. Echipa lui Adrian Campos a recurs la piloți experimentați alături de tânărul elvețian Ralph Boschung: în Bahrain a fost Stefano Coletti, iar la Barcelona localnicul Roberto Merhi, fost pilot în Formula 1 și DTM. Cele două părți au anunțat o colaborare valabilă până la finele actualului sezon.

Înțelegerea dintre Vișoiu și Campos vine ca o surpriză, dat fiind că pilotul român n-a fost în atenția presei și nu a concurat în niciun campionat din octombrie 2015, când încheia ultima sa cursă alături de echipa italiană Rapax în GP2. Cel mai bun rezultat al lui Vișoiu în această serie a fost locul 5 din Bahrain, în timp ce la Monaco nu a reușit să puncteze acum doi ani. Anterior, în seria GP3, obținuse două victorii în 2013 cu Arden, iar pe străzile din Principat nu a avut etapă decât în 2012, când tot în afara top 10 s-a clasat în ambele manșe.

În seria GP2, Campos a cucerit titlul echipelor în 2008 (cu Petrov și di Grassi), apoi a revenit în 2014 și s-a clasat mereu pe locurile 4-6 la general, reușind cel puțin o victorie în fiecare sezon. Dezideratul pilotului român este de a aduce primele puncte pentru Campos Racing în 2017, spaniolii fiind pe ultimul loc după primele două weekenduri, încă la cota 0. Reamintim faptul că tot pentru această grupare rulează în Euroformula Open și Petru Florescu, aflat pe poziția a șaptea la general în urma disputării etapei inaugurale de la Estoril.

Cursele din Formula 2 vor avea loc weekendul viitor, vineri și sâmbătă. Vor putea fi urmărite în direct pe Digi Sport și Dolce Sport.