Nicky Hayden a încetat din viață

Nicky Hayden a încetat din viață

Fostul campion mondial al MotoGP, Nicky Hayden, a decedat în urma accidentului suferit miercurea trecută.

Spitalul Maurizio Bufalini din Cesena unde era internat motociclistul a confirmat vestea luni, la cinci zile după nefericitul eveniment.

În vârstă de 35 de ani, Hayden se antrena pe bicicletă în apropiere de Rimini când a fost lovit de o mașină. El suferise multiple traumatisme la nivelul capului, creierul său fiind puternic afectat în urma impactului.

Componentul Red Bull Honda World Superbike Team fusese internat la un spital local și apoi transferat la Cesena în ziua accidentului.

Hayden a câștigat campionatul mondial la clasa MotoGP în 2006 cu Honda, concurând pentru echipa de uzină japoneză între 2003 și 2008 înainte de a face trecerea la Ducati pentru cinci ani. După alte două sezoane în MotoGP, americanul s-a alăturat echipei Honda din World Superbike, pentru care evolua din 2016.

De-a lungul carierei, Hayden a participat la 217 curse în MotoGP, câștigând 3 și urcând pe podium de 28 de ori.

Americanul a câștigat singura sa cursă în Superbike în urmă cu un an, două zile mai târziu logodindu-se cu Jackie Marin. Aceasta, împreună cu mama Rose și fratele Tommy, i-a fost alături la spital.

„De-a lungul carierei, profesionalismul și spiritul de luptă al lui Nicky l-au dus spre numeroase succese, inclusiv spre realizarea visului său din copilărie de a deveni campion mondial MotoGP,” a transmis echipa sa Honda într-un comunicat oficial.

„Pe lângă faptul că a fost un adevărat campion pe pistă, Nicky a fost un favorit al fanilor în afara ei datorită amabilității sale, firii relaxate și zâmbetului uriaș pe care îl purta peste tot.”

„Nimic nu poate spune mai multe despre caracterul lui Nicky decât reacția copleșitoare din ultimele zile a competitorilor săi și a legiunilor de fani. Jackie și familia sa este cu adevărat recunoascătoare pentru nenumăratele rugăciuni și urări de bine pentru Nicky.”