Formula 1 Canada: Team Focus – Mercedes

Formula 1 Canada: Team Focus – Mercedes

Echipa germană a scos maximum posibil din cursa canadiană, profitând și de ziua dezamăgitoare a Ferrari pentru a prelua conducerea clasamentului constructorilor.

Lewis Hamilton nu a avut rival în Canada. Lăsând la o parte sesiunile de antrenamente, britanicul a dominat autoritar atât partea importantă a calificărilor, Q3, cât și cursa de duminică, conducând de la start până la sosire.

La Montreal, Hamilton a părut să fie în spirite dintre cele mai bune. Britanicul a fost entuziasmat vizbil după calificări și a beneficiat de o susținere în număr mare de la fanii din Canada. Egalarea recordului eroului său, Ayrton Senna, a reprezentat un moment special în cariera sa, el primind de altfel un cadou simbolic din partea familiei fostului pilot.

Când, după startul cursei, Sebastian Vettel și-a avariat aripa față, soarta zilei era în mâinile lui Hamilton. „Cu poarta goală” ar putea fi caracterizată victoria acestuia. În urma sa, Valtteri Bottas a făcut o cursă bună, aducând maximul de puncte pentru Mercedes. Fără a simți presiune din spatele său și fără a avea vreo șansă de a-l prinde pe coechipierul Hamilton, finlandezul a făcut o cursă solitară din momentul în care Esteban Ocon a intrat la boxe. Prezența lui Vettel între cele două mașini Mercedes a dat bătăi de cap echipei germane la start, însă lucrurile s-au rezolvat de la sine.

Cu un-doi-ul din Canada, Mercedes a trecut la conducerea clasamentului constructorilor, unde lupta cu Ferrari este în acest moment chiar mai entuziasmantă decât duelul dintre Vettel și Hamilton. Avansul de 8 puncte avut de germani este irelevant în acest moment, dar la capătul unui sezon care se anunță în continuare a fi unul extrem de strâns, weekendul acesta ar putea atârna greu.

DCISKLfXkAE8nID.jpg-large

Protejatul Mercedes Esteban Ocon a fost de asemenea în centrul atenției în acest weekend. Din păcate pentru el, francezul a trebui să se mulțumească cu un loc 6 când ar fi putut spera chiar la un podium. Ocon a fost extrem de dezamăgit de reacția echipei sale, care a părut să refuze să-i ceară lui Sergio Perez un schimb de locuri în condițiile în care mexicanul rula în fața coechipierului său pe un set de pneuri mai vechi și mai lente. Frustrarea lui Ocon a fost evidentă în multiple momente, iar Vettel a profitat de confuzia din sânul echipei Force India pentru a urca pe locul 4. Lăsând aceste lucruri la o parte, Ocon a făcut o cursă foarte bună, revenind cu succes în puncte după weekendul dezamăgitor din Monaco.

Pentru Pascal Wehrlein Marele Premiu canadian nu a fost tocmai grozav. Germanul a trebuit să pornească de pe linia boxelor după ce un accident în calificări i-a avariat considerabil mașina. Eroarea a părut a fi în totalitate a lui Wehrlein, care a alunecat pe iarba din exterior la intrarea în primul viraj înainte de a se opri în barierele de protecție. Nici cursa nu a fost mai bună pentru german. Acesta a fost depășit cu două tururi de câștigător, terminând penultimul în condițiile în care Fernando Alonso a fost clasat deși abandonase cu două bucle mai devreme.

Una peste alta, Mercedes poate fi mulțumită de cele întâmplate în Canada. Cu o gestionare mai bună a situației de către Force India, echipa germană ar fi putut câștiga și mai mult teren față de Ferrari, însă a acumulat numărul maxim de puncte – nu poți cere mai mult de atât cuiva.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE DIN SERIA TEAM FOCUS