După ce ghionul monumental al celor de la Toyota s-a consumat, lucrurile s-au liniștit la vârf, Porsche conducând relaxat însă problemele au lovit liderul clasei P2, după multe ore făcându-se rocada între Rebellion Racing și Jackie Chan DC Racing. Aston-Martin Racing au continuat să conducă la GTE-Pro cu JMW încă la vârf în Am.
LMP1
Intrarea în ora a 13-a de concurs a adus liniștea la vârful ierarhiei unde Andre Lotterer rula constant în 3:28, așa cum i se ordona de la boxe. Acesta se bucura de un ecart de 10 tururi în timp ce Porsche-le cu numărul 2 urca, lent dar sigur, prin clasament fiind deja în Top 20. Acesta din urmă era mai puțin conservator, Hartley mergând constant în 3:22 în timp ce singura Toyota supraviețuitoare, intrată în Top 30 și fără ceva de pierdut mergea în 3:19. Temperaturile zilei de duminică ar putea să schimbe însă modul în care aleargă cele trei prototipuri hibride rămase. La finele orei a 14-a, Toyota #8 acuza un ecart de 28 de tururi în raport cu liderul.

LMP2
Majoritatea incidentelor s-au petrecut în clasa P2. Problemele au lovit și echipa Rebellion, Nicolas Prost raportând la 15 minute după intrarea în ora a 15-a că s-a rupt ceva la mașina sa, adică chiar liderul categoriei, ORECA #31. Mașina a fost adusă la boxe și împinsă în garaj imediat, prima poziție fiind preluată de #13. După alte cinci minute, #31 era înapoi pe pistă însă timpul pierdut a aruncat tripleta pe ultima treaptă a podiumului, fiind depășiți de echipajul #38 al Jackie Chan DC Racing care a și urcat în frunte. Alpine progresau la rândul lor cu echipajul #35 cu Pierre Ragues la comenzi. După încă o oprire programată, Ho Pin-Tung s-a menținut în fața Heinemeier-Hansson.

Oliver Jarvis a preluat în ora a 16-a mașina #38, acest schimb de piloți fiind apoi sub investigare însă o penalizare n-a venit. La final de oră, Jarvis se bucura de un avans de peste un minut în fața mașinii identice a lui Piquet Jr. Au urmat apoi probleme mai multe pentru mașina #31 care s-a oprit pe pistă în timp ce Karun Chandok a făcut o greșeală necaracteristică, derapând în Virajele Porsche cu Ligier-ul Tockwith. Acest incident a fost urmat de accidentul lui Emmanuel Collard în Karting care a dus, în cele din urmă, la abandonul mașinii TDS. Jarvis a profitat însă de acest incident, intrând la boxe pentru a da mașina înapoi lui Ho Pin Tung.
Graff Racing s-a dus drept în virajul Indianapolis la jumătatea orei a 16-a aducând apoi alte găleți cu nisip pe pistă. Între timp, echipajul #31 al Rebellion erau pe trei. Echipajul #13 era pe doi iar ecartul dintre el și lider fusese redus cu aproximativ 40 de secunde de Nelsinho Piquet.

GTE-Pro
Ultimele ore ale nopții, respectiv primele ale dimineții (diferența este greu de trasat) au fost mult mai liniștite la GT-uri însă diferențele la Pro sunt minime între Aston-Martin, în continuare în frunte, Porsche, Ford și Ferrari. La finele orei, Michael Christensen a ajuns cu mașina #92 în nisipul din șicana Ford, de unde nu a mai ieșit, abandonul fiind declarat pe parcursul orei următoare.

Ritmul susținut al celor opt mașini rămase în luptă la Pro a continuat și sub culorile răsăritului, toate aceste mașini fiind în același tur deci cu șanse încă reale la victorie. La intrarea în ora a 18-a, Lietz a adus Porsche #91 la boxe din fruntea categoriei cu 211 tururi deja completate de acesta. Pilet a preluat apoi mașina, luptându-se odată revenit pe pistă cu Calado și Sorensen. Nicio concluzie nu poate fi trasă în această categorie ultra-competitivă cu alte opt ore rămase pe ceas.
GTE-Am
JMW Motorsport au continuat să conducă pe parcursul ultimelor ore, cu excepția unor perioade în care TF Sport a avut întâietatea. Acesta a ieșit însă din luptă ulterior, mașina #90 mai întâi oprindu-se pe pistă în ora a 14-a și apoi având probleme în urma unei ieșiri de pe pistă în ora următoare. În ora a 16-a, echipajul #98 al AMR, deja lovit de probleme, a mai fost plesnit cu o penalizare de 10 secunde (adăugate la timpul său totalt) pentru o infracțiune comisă la o oprire anterioară. Probleme a acuzat și Corvette-ul Larbre, Rees având o a doua ieșire în decor în Art Car-ul cu numărul 50.

Echipele de la vârf în această categorie erau, cu opt ore rămase, JMW #84, Spirit of Race #55, #99 Beechdean, #62 Weathertech Scuderia Corsa și #61 Clearwater Racing.
Următorul raport va veni cu patru ore înainte de final…
Surse foto: FIA WEC, Ford Roush Yates, Porsche, Toyota Gazoo Racing
Toate sesiunile Cursei de 24h de la Le Mans pot fi văzute integral în această săptămână pe Eurosport 1 și Eurosport Player. Eurosport acoperă în profunzime tot ce se întâmplă în jurul cursei și pe pagina Facebook.
- 38 de ore de motorsport transmise live de-a lungul săptămânii;
- Tom Kristensen, „Mr. Le Mans” analizează momentele cheie ale cursei;
- „Le Mans Extra”, un magazin zilnic care cuprinde știri, opinii și interviuri preluate direct de pe circuit.