DTM Hungaroring Cursa 2: Examen de maturitate pentru Rene Rast

DTM Hungaroring Cursa 2: Examen de maturitate pentru Rene Rast

Rene Rast nu mai poate fi considerat un debutant în DTM, reușind victoria în cea de-a noua sa cursă în campionat. El a trecut pe prima poziție la general, după ce Lucas Auer a completat un weekend negru.

Dacă sâmbătă nu a putut converti primul său pole din DTM într-o victorie, Rene Rast a mai încercat asta iar, reușind cel mai bun timp în calificările de duminică dimineața. Grupul Audi a fost din nou la înălțime, doar efortul supraomenesc al campionului Marco Wittmann reușind să-l aducă pe acesta în prima linie, înaintea celor 4 coechipieri ai lui Rast. Așa cum s-a văzut adesea în debutul de sezon, doar Loic Duval rămâne restant la exprimarea potențialului acestor modele RS5 DTM. Pentru Mercedes, doar Lucas Auer (P7) s-a putut insera în top 10.

Aproape 40.000 de fani au asistat la cursele din TCR International și DTM, în pofida suprapunerii cu Le Mans. Rast și-a păstrat primul loc după start, iar în retrovizoare nu mai era BMW-ul lui Wittmann, ci Nico Muller. La finele primului tur, deja s-au deschis primele oportunități strategice pe fondul uzurii reduse a pneurilor Hankook. Mike Rockenfeller fusese nevoit să plece de la standuri și a efectuat oprirea obligatorie după doar o buclă, imitat de Maxime Martin. Ambii așteptau o neutralizare care să-i aducă în joc precum se întâmplase cu ocupanții podiumului din ziua precedentă, însă asta nu s-a mai produs.

Totuși, Martin a putut să atace cu pneurile aduse în temperatură și a trecut de Jamie Green după oprirea britanicului, în timp ce Ekstrom schimbase și el după doar patru tururi și progresa prin pluton. Până în turul 13, toată lumea trecuse pe la boxe cu excepția lui Maro Engel, care nu era un factor important în economia cursei, deoarece avea de ispășit o penalizare de cinci secunde. Ekstrom conducea de facto înaintea lui Rast și Martin, între liderii Audi fiind mai puțin de o secundă. După alte 10 tururi s-a consemnat abandonul lui Lucas Auer din motive tehnice, în timp ce Green trecea de Paul di Resta, apoi și de Marco Wittmann.

În turul 31, Rast a deschis DRS-ul și a trecut de Ekstrom, reușind astfel prima sa victorie în DTM. Pe hârtie poate că e debutant, însă la 30 de ani și cu o bogată experiență în GT-uri, era de așteptat ca adaptarea sa la seria germană de turisme să fie imediată. Profitând de problemele lui Auer, Rene Rast a trecut în frunte și la general, cu un punct înaintea austriacului. Podiumul a fost completat de Martin, în pofida atacurilor date în ultimul tur de Nico Muller, dornic să confirme monopolul Audi. Green a adus a patra mașină din Neuburg în top 5, urmat de di Resta și Glock. Foștii campioni Rockenfeller și Paffett și-au continuat linia de puncte în toate cursele din 2017. Înainte de Norisring, avem acum un clasament foarte strâns după o treime din curse disputate, cu 8 piloți la distanță de o victorie.

Motorsports: DTM race Budapest