WSBK Rewind: Kawasaki și Ducati alternează victoriile în ultimele două runde

WSBK Rewind: Kawasaki și Ducati alternează victoriile în ultimele două runde

Mijlocul sezonului în WorldSuperbike este marcat de greșeli atât în tabăra Kawasaki cât și în cea Ducati, însă erorile italienilor apropie tot mai mult tabăra verzilor de titluri.

Donington a fost locul unde Jonathan Rea a gafat în prima rundă, dar din păcate Aruba Ducati nu a putut profita de greșeala campionului en-titre, căci Chaz Davies a trântit motocicleta la rândul său, faptul că a reușit să revină în cursă și să termine pe locul 7 fiind o recompensă aproape insignifiantă pentru constructorul din Borgo-Panigale.

Atunci când liderul Rea are probleme, șansa surâde echipierului Tom Sykes, care s-a impus în fața unui alt localnic, Leon Haslam, pilot privat Kawasaki în cadrul echipei Puccetti.

Manșa a doua a fost un recital dezarmant al celor de la Kawasaki, care s-au impus prin Rea și Sykes, Davies reușind un loc 3, dar la o distanță abisală de verzi.

Ceva semne de performanță a arătat și Pata Yamaha care a reușit un loc 3 și 5 cu Alex Lowes, respectiv 5 și 4 pentru Michael van der Mark.

La clasa Supersport s-a impus fără emoții Kenan Sofuoglu, la Stock1000 Toprak Razgatlioglu, iar la Supersport300 Mika Perez.

672847

Sâmbătă, cu aproximativ o oră jumătate înainte de startul anduranței de 24 de ore de la Le Mans, pe circuitul Marco Simoncelli de la Misano s-a dat startul primei curse Superbike, etapă ce ar fi trebuit să fie la discreția piloților Aruba Ducati, Davies și Marco Melandri, însă soarta nu a fost de partea constructorului italian. Ea a fost chiar nedreaptă cu Davies, care a fost protagonistul unui accident serios, din fericire accidentarea survenită în urma unui contact cu Rea putându-se remedia până la runda viitoare din calendar.

Scăpat de cei mai periculoși adversari, Sykes s-a impus în fața lui Lowes, în timp ce Rea probabil a luat o opțiune serioasă pentru titlu după ce a reușit să avanseze până pe locul 3, în fața unui supermotivat Jordi Torres, care la Misano a beneficiat de update-uri semnificative la BMW-ul pregătit de echipa Althea.

După o căzătură pe fondul  depășirii limitelor personale în prima cursă, Melandri a luat startul în manșa secundă motivat să ofere celor de la Kawasaki cât mai puține puncte cadou în clasamentul general, mai ales că Davies nu a putut concura în cursa de duminică.

Bătălia pentru victorie s-a dat între Melandri și Rea, italianul părând să fi depășit definitiv problema de adaptare la modelul Ducati Panigale, urmarea fiind o primă victorie de la venirea în campionatul de Superbike.

19366205_1405825766149742_7666194512910959806_n

Podiumul manșei secunde a fost completat inevitabil de Rea și Sykes, în timp ce van der Mark a adus celor de la Yamaha punctele aferente locului 4. Perdantul manșei secunde a fost Torres, care a condus prima parte a cursei, dar BMW-ul său a cedat presiunii de a rula pe prima poziție în cursă.

La general, Rea conduce cu 296 de puncte, urmat de Sykes cu 246 și Davies cu 185.

race-2-misano-world-superbike

Cursa clasei Supersport a fost la discreția lui Sofuoglu, care în urma victtoriei categorice s-a apropiat la 5 puncte în clasamentul general de Lucas Mahias, francezul părăsind cursa italiană la puține tururi de la start. Podiumul a fost completat de Jules Cluzel și Federico Caricasulo, urmat de P.J. Jacobsen. Astfel, pe primele 4 locuri s-au clasat toți constructorii care contează la clasă: Kawasaki, Honda, Yamaha și MV Agusta. Suzuki și Triumph au fost din păcate prezențe exotice în campionat.

La general Mahias rămâne lider cu 105 puncte, urmat de Sofuoglu cu 100 și Morais cu doar 76.

34a5899e-4c98-49aa-806c-adc6185183b0

SSP300: Clasa motoarelor de 300cc a fost, ca deobicei, cea mai disputată, șase piloți luptând pentru victorie de-a lungul celor 13 tururi și pentru prima dată în sezon am văzut o înșiruire aproape ordonată a constructorilor implicați la clasă.

Victoria a fost a unui pilot Honda, Perez, cel mai constant pilot ce profită de desele sincope ale liderului clasamentului general, Scott Deroue. După Perez s-au clasat grupat zece modele Yamaha YZF-R3, până la primul Kawasaki pilotat de Deroue – locul 12. În contextul acesta, locul 14 obținut de Ana Carrasco cu un al doilea Kawasaki, poate fi considerat o performanță bună pentru utilizatorii motocicletelor produse în Minato. Pe podium au mai urcat Armando Pontone și Alfonso Coppola.

La general Deroue conduce cu 75 de puncte, urmat de Perez cu 72 și Marc Garcia cu 65.

WorldSSP300-Mika-Perez-takes-sensational-pole-position-at-Misano-01

STK1000: După eroarea lui Lorenzo Salvadori din primul tur, la conducerea cursei au rămas Marco Faccani, Michael Rinaldi și Maximilian Scheib, aceasta fiind și ordinea finală a podiumului, Marino și Razgatlioglu terminând cursa pe locurile 5 și 6.

Clasamentul acestei clase îl are pe primul loc pe Rinaldi cu 90 de puncte, urmat de Razgatlioglu cu 89 și Florian Marino cu 67.

Runda următoare va avea loc în data de 7-9 iulie în Statele Unite, pe circuitul Laguna Seca, acasă la cel care a fost Nicky Hayden. Deplasarea pe emblematicul circuit o va face doar clasa mare din Superbike.

00194_wt2017_action_full