Formula 1 Azerbaidjan: Red Bull primii și în FP2

Formula 1 Azerbaidjan: Red Bull primii și în FP2

Max Verstappen a continuat pe același trend și în a doua sesiune de antrenamente libere din Baku, reușind și de data aceasta să fie cel mai rapid pilot.

Cel mai rapid tur al olandezului (1m43.362s) a fost cu 0.1s mai bun decât al pilotului de pe locul 2, Valtteri Bottas de la Mercedes. A fost o sesiune calmă pentru Verstappen care însă s-a terminat destul de urât pentru el. Cu 25 de secunde înainte de finalul sesiunii, Max a ratat primul viraj, a ieșit pe spațiul de eșapare, și nu a reușit să controleze monopostul care a percutat parapetele de protecție.

A fost o sesiune extrem de ciudată, în care temperatura pistei a fost cu aproape 10 grade Celsius mai scăzută decât în FP1 la start și cu aproape 20 de grade mai scăzută la sfârșitul sesiunii. Iar acest lucru a generat o serie de probleme la care nimeni nu se aștepta. Cu excepția monoposturilor Red Bull, toate celelalte mașini au avut de furcă cu aderența și cu stabilitatea pe frânare. Atât Mercedes cât și Ferrari au ratat de mai multe ori intrarea în virajele 1, 2 și 8, ceea ce, după spusele insiderilor înseamnă că presiunea minimă impusă de Pirelli este cam mare.

Cu toate astea, Bottas a fost al doilea, cu Daniel Ricciardo al treilea, cu 11 miimi mai lent decât finlandezul. Piloții Ferrari au încheiat ziua pe locurile 4 și 5 cu Sebastian Vettel în urma lui Kimi Raikkonen.

Lance Stroll a fost al 6-lea cel mai rapid pilot, la puțin peste 7 zecimi în urma lui Verstappen. Sergio Perez a fost al 7-lea cu Daniil Kvyat și coechipierul Esteban Ocon în urma sa. Force India nu s-a mai simțit atât de bine în FP2, dar dacă Pirelli nu schimbă presiunile pentru mâine și condițiile meteo sunt asemănătoare, atunci Force India poate spera la un Q3 cu ambele monoposturi pe pistă.

Lewis Hamilton a fost al 10-lea, cu Felipe Massa și Fernando Alonso imediat în urma sa. Pentru spaniol a fost o sesiune în care PU-ul Honda – nou adus de japonezi și despre care se spunea că este îmbunătățit atât la capitolul performanță dar și fiabilitate – și-a dat din nou obștescul sfârșit pe pistă.

Carlos Sainz a fost al 13-lea, urmat de Kevin Magnussen și Nico Hulkenberg. Jolyon Palmer a fost al 16-lea, britanicul reușind să percuteze același parapete de protecție ca Perez în FP1. Steag roșu și abandon prematur din FP2 pentru Palmer.

Stoffel Vandoorne a fost al 17-lea, la 7 zecimi în urma lui Alonso și 2.8s în urma liderului. Pascal Wehrlein și Marcus Ericsson au ocupat locurile 18 și 19 pentru că ultiml loc i-a revenit lui Romain Grosjean pentru care frânele au reprezentat din nou o problemă majoră.

© F1 App
© F1 App