Formula 1: Bernie și Flavio îl vor pe Alonso la Ferrari

Formula 1: Bernie și Flavio îl vor pe Alonso la Ferrari

Bernie Ecclestone îi sfătuiește pe cei de la Scuderia Ferrari să-l angajeze pe Fernando Alonso în caz de rămân cu un loc liber în 2018.

Devine din ce în ce mai clar că pilotul spaniol o să părăsească echipa McLaren iar managerul lui, Flavio Briatore, a fost văzut purtând negocieri cu Toto Wolff și Niki Lauda în Azerbaidjan. Întrebat de ziarul spaniol ABC cu cine ar trebui să semneze Ferrari dacă e cazul în 2018? Bernie a răspuns:

„Alonso, binențeles! Este unul dintre cei mai buni piloți ai tuturor timpurilor.”

Nici Flavio nu crede că ar fi exclus ca pilotul lui să se întoarcă la echipa din Maranello. „În ziua de azi nu poți exclude absolut nimic. Alonso seamănă cu Senna, care nu a avut nici o problemă cu vreo echipă. Are nevoie doar de o mașină rapidă. Fernando a avut relații bune cu cei de la Ferrari, exceptând relația lui cu Mattiacci, dar el nu mai este,” a mai declarat italianul pentru radio RAI.

După ultimele zvonuri se pare că Daniel Ricciardo o să-și prelungească contractul cu Red Bull, iar contractele lui Sebastian Vettel și Kimi Raikkonen expiră la sfârșitul acestui sezon. Multă lume speculează că germanul a semnat deja un nou contract cu Ferrari, însă anunțul oficial va fi făcut probabil doar la Monza.

Alonso și Briatore au mai purtat discuții și cu cei de la Renault. Însă este foarte clar că spaniolul ar dori să piloteze pentru o echipă care e în stare să se lupte pentru un titlu mondial, iar aici momentan se încadrează doar Ferrari și Mercedes.