Formula 1: Button îl sprijină pe Vettel, acesta fiind investigat de FIA

Formula 1: Button îl sprijină pe Vettel, acesta fiind investigat de FIA

În timp ce FIA a pornit o investigație separată asupra lui Vettel în legătură cu incidentul de la Baku, Jenson Button își exprimă și el părerea despre cele întâmplate.

Deși germanul a fost penalizat cu un stop & go de 10 secunde în timpul cursei de duminică de la Baku și a mai primit și 3 puncte de penalizare pe licența de pilot, FIA a decis miercuri seara că asta ar putea să nu fie de ajuns și va investiga incidentul.

Jenson Button își exprimă părerea despre asta într-o postare pe Twitter în care ne comunică faptul că nu este de acord cu această investigație din partea FIA și faptul că ar trebui să se treacă peste incident.

„Ce a făcut Vettel a fost o prostie, dar a fost pedepsit, să trecem peste.”

Fostul pilot Mclaren a dat și o replică compatriotului său, acum reporter F1 la Sky, Martin Brundle, după ce acesta l-a criticat pe Vettel.

„Sunt de acord cu tine prietene dar, dacă un pilot scoate alt pilot în afara pistei în ritm de cursă, acesta ar primi o penalizare mai blândă decât a primit Vettel.”


Luni o să aflăm verdictul FIA. Scapă pilotul Ferrari de alte penalizări sau o să vrea Federația să-l dea ca exemplu negativ pe german, acesta primind o pedeapsă suplimentară?