Formula 1: Ron Dennis se desparte de McLaren

Formula 1: Ron Dennis se desparte de McLaren

După 37 de ani de colaborare, Ron Dennis, omul care a condus echipa către numeroase titluri de Formula 1, a decis să-și vândă toate acțiunile din cadrul organizației McLaren.

Cel care a stabilit standardele pe baza cărora echipele de F1 operează și astăzi, a vândut pachetul lui, și anume 25% acțiuni din McLaren Technology Group și 11% din McLaren Automotive. Se zvonește că din vânzarea acestor acțiuni britanicul a încasat în jur de 312 miloane de euro. Asta înseamă însă și faptul că el nu o să mai aibă nici un rol de decizie în cadrul organizației.

Ron Dennis a împlinit 70 de ani chiar luna aceasta. În 1980 a fost desemnat CEO al McLaren Technology Group într-o perioadă nefastă pentru echipa din Woking. Ce a urmat sub conducerea lui este istorie. Printre piloții care au câștigat titluri mondiale în F1 cu McLaren se regăsesc nume precum Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Hakkinen și Lewis Hamilton.

Ron Dennis Senna Prost
Se speculează faptul că omul de afaceri vrea să-și folosească o parte din banii încasați pentru a investi într-o echipă nouă de Formula 1 în colaborare cu niște oameni de afaceri din China. În orice caz, acest gest este o lovitură de imagine pentru Mclaren care și așa trece printr-o perioadă mai grea.

Grupul McLaren este evaluat astăzi la 2.2 miliarde de euro.