Formula 1: E posibilă o revenire a lui Kubica?

Formula 1: E posibilă o revenire a lui Kubica?

Robert Kubica o să testeze iar cu Renault în Formula 1. Echipa franceză vrea să vadă dacă polonezul este în stare de o revenire în Marele Circ.

După un accident serios suferit într-o mașină de raliu în februarie 2011, brațul drept al lui nu este nici azi la o capacitate de 100%. Totuși, fostul pilot de F1 și echipa Renault au menținut legături strânse iar Kubica a testat deja un monopost din 2012 într-un weekend la Valencia în iunie.

Acest lucru îmi dă nu doar încredere, pentru că știam că am abilitățile necesare ca pilot să fiu rapid, ci și o ușurare că fizic sunt capabil să resist provocărilor din F1.

A fost chiar mai rapid decât pilotul de teste Sergey Sirotkin. A parcurs în total 115 tururi pe circuitul Ricardo Tormo iar anumite surse spun că Robert este la fel de rapid ca Nico Hulkenberg în simulatorul celor de la Renault.

Polonezul a concurat în F1 pentru BMW Sauber și chiar a câștigat Marele Premiu al Canadei în 2008 iar înainte de accidentul ce l-a forțat să se retragă a concurat două sezoane pentru Renault Sports F1 Team.

Când revii într-un monopost de F1 și faci un tur de pistă și vezi că ai ritmul necesar, e un moment special cu emoții pe măsură. Prețuiesc momentul și experiența pentru că după o perioadă foarte lungă de dificultăți, nu am crezut că o să mă aflu într-o poziție precum aceasta.