Formula 1: Aston Martin și Cosworth în F1 din 2021?

Formula 1: Aston Martin și Cosworth în F1 din 2021?

Autosport a aflat faptul că mai mulți producători de motoare au fost prezenți la întâlnirea cu FIA și conducerea Formulei 1, pentru a discuta despre viitorul motorizării Marelui Circ.

Companii producătoare de motoare cu renume precum Aston Martin, Cosworth, Zytek și Magneti Marelli s-au întâlnit cu actuala conducere a Formulei 1 marți. Subiectul discuției a fost stabilirea unui regulament clar în cea ce privește motoarele începând cu sezonul 2021 și o posibilă aderare a acestora ca furnizori de PU-uri.

Se pare că FIA și Liberty Media intenționează să obțină o gamă largă de opinii cu privire la modul în care ar trebui să evolueze tehnologia motoarelor și să creeze un cadru de business atrăgător pentru actualii și potențialii producători din viitor. Majoritatea susțin în continuare că F1 trebuie să ramână pionierul tehnologiei în motorsport și astfel, în ceea ce privește motoarele, nu ar fi avantajos dacă s-ar face pași înapoi în privința fiecăreui element al PU-urilor. Asta nu este neapărat și în interesul fanilor.

O întâlnire asemănătoare a avut loc în luna martie a acestui an. Atunci au participat actualii furnizori plus Grupul Volkswagen. De aici și speculațiile la vremea respectivă că producătorul german ar fi vrut să se alăture și el ca furnizor pentru anumite echipe din Formula 1. Următorul pas pare a fi o serie de consultări individuale cu cei ce au participat la întâlnirea de marți.

Se speră că următoarea întâlnire va avea loc în septembrie, cu puțin timp înainte de întrunirea Consiliului Mondial al Sportului cu Motor.