Formula 1: Alonso nu este dorit de Ferrari și Mercedes

Formula 1: Alonso nu este dorit de Ferrari și Mercedes

Directorul executiv al Fiat Chrysler Automobiles, cunoscut de fanii F1 ca șeful cel mare al Scuderiei Ferrari, a fost prezent la Speilberg cu ocazia Marelui Premiu al Austriei. Sergio Marchione a făcut câteva declarații interesante în ceea ce privește piloții Ferrari din 2018.

Scopul vizitei a fost o întâlnire cu Liberty Media, dar și să urmărească cursa. Mai multe despre performanțele celor de la Ferrari găsiți aici.

Întrebat de reporteri cu ce duet se afișează echipa de la Maranello sezonul viitor, Marchionne a răspuns:

Avem câteva opțiuni bune pentru 2018. Trebuie însă să continuăm să negociem cu Kimi. Cât despre Vettel, i-am spus clar că în caz că vrea să rămână și anul viitor cu noi, are un loc garantat.

Când a fost întrebat despre posibilitatea de a-i avea în echipă pe Fernando Alonso sau Max Verstappen, șeful Ferrari a răspuns destul de convingător că echipa italiană nu este interesată de serviciile lui Fernando iar în privința lui Max a declarat că nu au nimic semnat.

Nici Mercedes nu pare să fie prea interesată de pilotul iberic. Întrebat de jurnaliști despre posibilitatea de a semna cu Alonso, Niki Lauda a răspuns scurt și la obiect.

Nu este loc la noi, Hamilton are contract semnat.

Cât despre prelungirea contractului lui Valtteri Bottas, austriacul a specificat faptul că locul finlandezului pentru sezonul viitor devine din ce în ce mai sigur.

Valtteri aduce o performanță bună pentru echipă dar există și o armonie între piloții noștri. Pur și simplu nu este loc pentru Alonso la noi.

Cu aceste două refuzuri din partea echipelor de top, opțiunile lui Fernando devin limitate. Honda presează McLaren să renunțe la el în următorul sezon, iar Red Bull are deja doi piloți cu angajamente și în 2018. Mai rămâne opțiunea Renault. Alain Prost, ambasadorul echipei franceze, s-a arătat interesat de serviciile lui Alonso pentru 2018. Performanțele echipei din hexagon sunt însă sub așteptările spaniolului.

Poate se anunță o retragere din F1 și o nouă aventură peste ocean.