GP3 Marea Britanie: Prima victorie a lui Giuliano Alesi

GP3 Marea Britanie: Prima victorie a lui Giuliano Alesi

Victorii pentru filierele Mercedes și Ferrari: George Russell a preluat conducerea în clasament după o prestație dominatoare sâmbătă, apoi manșa de sprint a confirmat momentul bun al fiului lui Jean Alesi.

Alessio Lorandi a fost unicul capabil să spargă grupul ART în calificări prin clasarea pe 4, după ce în antrenamente cvartetul echipei campioane a fost încă o dată dezarmant pentru concurență. Dintre piloții Arden, doar Niko Kari a reușit să lege turul necesar pentru o plecare din avanposturi, în timp ce DAMS a continuat să sufere, cu cei trei piloți în ultimii patru.

Cursa 1

George Russell a fost surprins de Anthoine Hubert la start, însă francezul nu s-a putut menține multă vreme în frunte, fiind redepășit la al doilea atac cu DRS pe Hangar Straight. Cursa părea să se îndrepte către un nou podium integral pentru ART Grand Prix, însă monopostul lui Nirei Fukuzumi a fost afectat de o problemă tehnică. Și Tveter s-a oprit pe circuit, iar la finele perioadei de Virtual Safety Car pe care a provocat-o, Lorandi a reacționat mai bine și a trecut de Kari. Finlandezul a fost apoi luat la țintă de Boccolacci, care a fost găsit vinovat de incidentul cauzat. Aitken a profitat de toate acestea și a urcat pe 4.

MALC7135.4212800

Cursa 2

Boccolacci s-a confruntat cu probleme înainte de start și nu s-a putut lansa din pole, oferindu-i astfel pe tavă o bună ocazie lui Giuliano Alesi să spere la prima victorie în GP3. Jack Aitken a urcat rapid pe 2 și a pus presiune pe francez, depărtându-se de perechea Maini-Kari care era ținută sub observație de Russell și Hubert. Schothorst și Falchero s-au atins în primul viraj și au atras o scurtă neutralizare, apoi Russell a găsit o cale să treacă de Maini de cum s-a dat liber la DRS în turul 9. Jenzer a egalat scorul, după ce Lorandi l-a trimis la o scurtă excursie prin decor pe Hubert. Presiunea s-a intensificat pe final, însă Giuliano Alesi a rezistat cu brio și a obținut prima sa victorie în campionat, urmat de Aitken, Kari și Russell.

Fukuzumi a plecat ultimul și nu a putut puncta nici în manșa a doua, fiind lovit de o penalizare pentru depășirea lui Baptista înaintea liniei de Safety Car. Astfel, la general japonezul a cedat șefia către George Russell.

Clasament: Russell 92p, Hubert 57p, Fukuzumi 54p, Aitken 52p, Lorandi 51p

MALC1744.4206450