WTCC Argentina: Ehrlacher obține primul succes al carierei

WTCC Argentina: Ehrlacher obține primul succes al carierei

Într-un nou weekend în care cei de la Volvo au fost prea darnici, Ehrlacher și Guerrieri au fost cei mai fericiți piloți pe traseul din Argentina.

Calificările au adus primul moment fierbinte, când Catsburg a semnat timpul de pole ieșind larg, pe iarbă, în ultimul viraj. Comisarii sportivi nu au penalizat manevra, apoi olandezul a admis că a avut un câștig astfel – crucial, căci Michelisz era în aceeași zecime. Volvo a reușit apoi al cincilea succes în MAC3, însă a fost mai degrabă o plimbare decât o competiție, căci Honda a avut probleme (turbo la mașina lui Michigami).

WTCC Argentina

Cursa 1

Pe grila inversată, Yann Ehrlacher a plecat bine din pole-ul de conjunctură. În urma sa, curtoazia și respectul dintre Michelisz și Monteiro pare să fie de domeniul trecutului după contactul dintre cei doi, soldat cu pană pentru maghiar. Oficialii nu au găsit de cuviință să-l penalizeze pe portughez, dar s-au sesizat ulterior în momentul atacului dat de Chilton asupra liderului. Așadar, chiar dacă britanicul a trecut în față și a luat primul sosirea după 11 tururi, el a primit 5 secunde adiționale și a căzut pe 4. Astfel, Lada Vesta a învins pentru prima oară în 2017, cu echipa privată RC Motorsport care pregătește fostele mașini de uzină. Ehrlacher a fost în al nouălea cer pe mașina ce poartă numărul 68 făcut celebru de unchiul său, urcând pe podium alături de Bennani și de localnicul Guerrieri, care i-a ținut piept lui Monteiro pe final. Din tripleta Volvo, iar și iar am avut un singur pilot în puncte – Thed Bjork, pe 5. Oricum, e destul de rar un podium fără Honda sau Volvo.

596a5054945cf

Cursa 2

Polemanul Catsburg a privit în retrovizoare cum echipierii Honda și-au disputat poziția secundă la start, chestiunea învingătorului nefiind pusă în primele 7 tururi din sprintul de 13. Apoi, olandezul a suferit o pană și le-a pus pe tavă rivalilor o dublă nesperată, cu Michelisz pe primul loc pentru a doua cursă principală consecutivă, după cea de la Vila Real. Thed Bjork a completat podiumul, dar n-a fost în măsură să deranjeze ordinea Honda, în timp ce Girolami a avut probleme și a încheiat abia pe 6, în urma lui Guerrieri și Bennani. Mai grav a fost pentru Rob Huff, clasat pe 9, care nu a găsit de-a lungul întregii curse o breșă în defensiva lui Yann Ehrlacher, deosebit de motivat după succesul venit cu o oră mai devreme. Guerrieri a urcat totuși pe podium încă o dată, ca învingător printre piloții independenți.

WTCC Argentina

Așadar, Monteiro se desprinde iarăși în fruntea ierarhiei generale, iar Michelisz a compensat în cursa a doua ceea ce a pierdut în prima. Thed Bjork este însă între ei, cu doi coechipieri care vor juca roluri de susținere în rundele următoare, spre deosebire de atmosfera tot mai încărcată de la Honda. Piloții vor memora clasamentele actuale timp de trei luni, căci atât durează pauza de vară-toamnă până când cargo-urile descind în Asia pentru ultima treime a campionatului. Poate până atunci va fi gata și circuitul Ningbo, cel care trebuie să găzduiască etapa chineză ce urmează în calendar.

Clasament: Monteiro 200p, Bjork 188p, Michelisz 171p, Bennani 164p

596a8cc47265f-1280x853