Formula 1: Lucas Auer va testa pentru Force India

Formula 1: Lucas Auer va testa pentru Force India

Lucas Auer, pilotul din DTM, va testa în sfârșit un monopost de Formula 1. Echipa Force India îi dă ocazia austriacului să testeze monopostul de anul acesta la Hungaroring.

Ca și în cazul lui Leclerc, momentul va avea loc la testele de după Marele Premiu al Ungariei. Nepotul fostului pilot de F1 va participa câte jumătate de sesiune în ambele zile plănuite, mai exact pe 1-2 august.

Cel mai frumos moment din viața mea. Să conduci un monopost de Formula 1 este, pentru mine, un vis devenit realitate. Mă bucur și de faptul că fac acest lucru cu Force India, o echipă de top din campionatul mondial.

Auer este la al 3-lea sezon DTM din carieră. În acest moment ocupă locul 2 în clasamentul piloților, la doar 2 puncte de suedezul Mattias Ekstrom. El și-a făcut debutul în campionatul de turisme în 2015, după 3 ani în Formula 3.

Aactuala echipă a sa are ca sponsor principal pe Best Water Technology Group, același sponsor prezent și pe mașinile Force India și cel ce dă acel livery predominant roz în ambele cazuri. De asemenea, austriacul este pilot al filierei Mercedes, iar echipa Force India beneficiază de PU-uri ale germanilor. Lui Auer i se alătură și rusul din Formula 3, Nikita Mazepin. Proprietarul echipei Force India, afaceristul Vijay Mallya a declarat:

Sunt foarte bucuros de faptul că o să avem alături de noi la testele din Budapesta doi piloți tineri foarte talentați. O să urmăresc de aproape progresul celor doi.

Următoarea cursă de DTM are loc în weekendul 21-23 iulie la Moscova. Lucas are ocazia să redevină lider în clasamentul general al piloților chiar înainte de testul în Formula 1.