Formula 1 Marea Britanie: Team Focus – Red Bull Racing

Formula 1 Marea Britanie: Team Focus – Red Bull Racing

Pana suferită de Vettel i-a adus pe cei doi piloți Red Bull Racing pe 4 și 5 la finele întrecerii de la Silverstone, iar la Toro Rosso e război în toată regula.

Red Bull a venit la Silverstone pentru cea de-a zecea etapă a stagiunii fără să aștepte miracole. Pe merit, s-a sedimentat o ierarhie în care echipa austriacă este a treia forță. Așa cum o arată și clasamentul, distanța e destul de mare însă, atât în față, cât și raportat la plutonul urmăritor. La fel s-a dovedit a fi și în Marea Britanie, unde Verstappen a semnat al cincilea timp în Q3, după ce pista s-a uscat. Din păcate, Daniel Ricciardo fusese eliminat din rațiuni mecanice încă din prima secvență, așa că misiunea sa era să readucă monopostul acolo unde-i este locul.

Max Verstappen a profitat de penalizarea lui Bottas și a plecat de pe 4, urcând pe primii metri pe poziția a treia, în dauna lui Vettel. Germanul a revenit în virajul al treilea, însă tânărul olandez i-a dat imediat replica și, în ciuda insistențelor, Seb n-a mai găsit breșa, recurgând la undercut. A dat roade pentru pilotul Ferrari, iar Bottas a ajuns și el în fața primului Red Bull în cursa britanică. Pe final, ”festivalul penelor” l-a făcut pe Max să urce pe 4, în pofida unei opriri suplimentare la boxe. Au fost primele puncte pentru olandez după multe curse frustrante.

P-20170716-01188_News

Între timp, Ricciardo și-a croit drum prin pluton și a ajuns rapid în zona punctelor. Nici perechea Force India nu i-a putut sta în cale, iar pe Hulkenberg l-a prins în ultimele tururi. Recuperarea de pe 19 până pe 5 a fost gustată de public, iar australianul se bucură că duminica lucrurile continuă să meargă foarte bine pentru el. Chiar dacă Raikkonen i-a mai luat niște puncte, Daniel se află încă la 19 puncte în fața veteranului finlandez. Dacă va încheia stagiunea în fața lui Kimi, ar fi o reală performanță. Deja, la victorii scorul e 1-0 pentru pilotul Red Bull, ceea ce e puțin surprinzător, dacă este să comparăm materialul tehnic.

Săptămâna trecută am fost cel vânat, acum eram în rolul vânătorului. Ador modul în care trebuie să te lupți în acest sport. Acord nota 10 din 10 pentru această cursă, din punct de vedere al distracției!

Tensiunea a crescut la Toro Rosso după un nou incident în turul inaugural. De această dată, Daniil Kvyat n-a scos din cursă piloți ai altor echipe, ci tocmai pe coechipierul său. Frustrările se adună pentru Sainz, mai ales când citește presa care-l dă pe rus ca și confirmat pentru anul viitor. În schimb, Christian Horner a afirmat că, dacă vreo altă grupare achită prețul corect, el e dispus să renunțe la spaniol.

P-20170715-00555_News

După două weekenduri cu ritm bun, dar și cu ghinioane, Niko Kari (Arden) a început să adune puncte în GP3 la Silverstone: un loc 6 în cursa principală, apoi plecare de pe 3 și clasare finală pe aceeași poziție duminică. Astfel, finlandezul urcă pe 10 la general, cu 20 de puncte. Tot în aceste zile a avut loc și etapa a șasea din totalul de zece programate în Eurocupa Renault 2.0. Pe Nurburgring, Dan Ticktum a încheiat manșele pe 2, respectiv 4, ajungând astfel la borna celor 100 de puncte (P6 la general). Verschoor și Verhangen nu au intrat în puncte. Pierre Gasly a fost invitat de fosta sa echipă din GP2 (DAMS) să debuteze în Formula E la New York în locul lui Buemi, iar francezul a impresionat prin clasările pe 7, respectiv 4. El a fost la doar câteva miimi de podium în manșa a doua.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE DIN SERIA TEAM FOCUS AICI