Formula 1: Jacques Villeneuve interzis la Williams

Formula 1: Jacques Villeneuve interzis la Williams

Campionul mondial al celor de la Williams din 1997, Jacques Villeneuve, a primit o interdicție să mai apară în motor home-ul echipei britanice.

Canadianul este reporter Formula 1 pentru Sky Italia și se pare că fostul pilot Williams a primit această interdicție ca răspuns pentru criticile lui acide la adresa lui Lance Stroll. Campionul este de părere că al său compatriot este cel mai slab începător din istoria Formulei 1.

Villeneuve a fost foarte vocal în media la adresa lui Lance. Nu vreau să intru în prea multe detalii. O să lăsăm ca performanțele lui pe pistă să vorbească. Cred că acesta este singurul mod în care el poate demonstra cea ce toată echipa știe deja. Faptul că Lance își merită locul în Formula 1. – Claire Williams

Jacques Villeneuve este renumit pentru declarațiile sale controversate. Recent a avut o dispută și cu directorul executiv al Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Toto Wolff. Tema disputei a fost zvonul retragerii sponsorizării Petronas de la echipa germană. Zvon dovedit a fi fals mai târziu.

Fostul pilot de F1 și-a făcut debutul în „Marele Circ” în 1996 și a fost foarte aproape de a debuta cu o victorie în Australia. Din motive tehnice a fost nevoit să cedeze locul 1 coechipierului Damon Hill. În 1997 Villeneuve a devenit campion mondial chiar în ultima cursă a sezonului. După celebrul incident cu Michael Schumacher la Jerez, a fost încoronat campion mondial.