MotoGP: Contractele piloților pentru 2018 și după

MotoGP: Contractele piloților pentru 2018 și după

Cum o să arate grila din 2018 la MotoGP și ce contracte au actualmente piloții. Pe ce durată sunt ele, când expiră și eventuale mutări ale riderilor în sezonul viitor:

Grila pentru următorul an nu pare că se va schimba foarte mult. Majoritatea contractelor curente sunt chiar până la sfârșitul anului 2018. Însă știm că în funcție de performanțe și eventuale accidentări, lucrurile nu sunt bătute în cuie.

Repsol Honda – Dani Pedrosa și Marc Marquez au contracte până la sfârșitul anului 2018. Probabil doar lipsa performanței micuțului Dani poate schimba ceva. Marquez este evident pilotul nr. 1, cu șanse reale la câștigarea titlului anul acesta.

Movistar Yamaha – Valentino Rossi are contract până la sfârșitul lui 2018. Italianul a declarat că nu este exclus ca el să rămână și peste această dată. Din punct de vedere al marketingului este pilotul nr.1, iar performanțele pe pistă sunt și ele pe măsură. Depinde probabil doar de el dacă îl vedem și în 2019. Vinales are și el contract pe sezonul următor. Aici depinde iar de performanțele lui și de relația cu echipa și “doctorul”. Momentan toate sunt bune, însă lucrurile se pot schimba foarte repede. Vinales are și el șanse sporite la titlu.

Ducati Team – Ambii piloți au contract până la sfârșitul lui 2018. Andrea Dovizioso este într-o formă excelentă cu două victorii și locul 3 în clasamentul general, italianul pare în siguranță. Jorge Lorenzo nu pare să se adapteze prea bine cu motocicleta Ducati și în afară de podiumul din Spania și un loc 4 în Catalunia, spaniolul a rezultate modeste. Nu este sigur că rămâne și în 2019. Se speculează și o retragere a lui.

Suzuki – Alex Rins și Andrea Iannone până la sfârșitul lui 2018. După această dată totul este posibil. Lumea se aștepta totuși la rezultate mai bune din partea italianului.

KTM – Bradley Smith și Pol Espargaro au contracte semnate și pe sezonul următor. Lucurile par stabile aici. Doi piloți talentați dar limitați de motocicletele lor.

Aprilia Gresini – Ambii piloți cu contracte până la sfârșitul lui 2018. Însă Aprilia a recunoscut faptul că sunt în discuții și cu alți piloți și s-ar putea ca Sam Lowes să părăsească echipa prematur. Aleix Espargaro este în fața britanicului la general. Lowes a adunat daor 2 puncte până acum.

Monster Yamaha Tech 3 – Lucrurile arată bine pentru Jonas Folger și Johann Zarco. Ambii cu contract și pentru sezonul viitor și ambii cu rezultate bune până acum. În clasamentul general sunt pe 6 francezul și 7 germanul, cei mai bine clasați piloți al unei echipe private.

LCR Honda – Cal Crutchlow are contract până la sfârșitul lui 2019. Echipa se gândește să mai vină cu o motocicletă. Se speculează faptul că Takaaki Nakagami o să fie coechipierul lui Cal în 2018. Japonezul are o clauză în contract. Trebuie să termine pe locul 3 la general pentru a avansa în MotoGP.

Marc DVS Honda – Franco Morbidelli până la finele lui 2019 cu opțiune de a prelungi și pentru 2020. Jack Miller este posibil să se alăture echipei Pramac Ducati după acest sezon. Tito Rabat posibil să plece după acest sezon la Avintia.

Pramac Ducati – Danilo Petrucci până la sfârșitul lui 2018 pare sigur. Scott Redding posibil să fie înlocuit la anuț de Miller iar el să se alăture echipei Aprilia.

Avintia Ducati – Și Hector Barbera și Loris Baz au contract până la finele acestui sezon. Totul este posibil după.

Aspar Ducati – Alvaro Bautista este sigur până la sfârșitul lui 2018. Karel Abraham însă are contract doar pe 2017.