Formula 1: Red Bull și Mercedes sunt împotriva sistemului Halo

Formula 1: Red Bull și Mercedes sunt împotriva sistemului Halo

Persoane cheie de la Mercedes și de la Red Bull au fost foarte vocale împotriva deciziei FIA de a introduce sistemul Halo în sezonul viitor.

Niki Lauda este de părere că decizia federației de a indroduce acest sistem de protecție este o greșeală.

Nu există dubiu că trebuie să continuăm cu îmbunătățirea siguranței în Formula 1, însă am încercat sistemul Halo, Aeroscreen-ul de la Red Bull și Shield-ul de la Ferrari. Nici măcar unul din acestea nu au fost 100% convingătoare, dar Halo-ul este pur și simplu o alegere proastă.

Lauda a mai menționat că nu doar vizibilitatea pilotului este o problemă ci alegerea este nefericită și din punct de vedere estetic, contribuind la distrugerea ADN-ului Formulei 1.

100% există variante mai bune ca sistemul Halo. Altfel nu am fi testat trei soluții diferite. Ar trebui să continuăm cu testele și să introducem ceva în 2019 ce nu strică estetica sportului în felul acesta. Nu are rost să ne grăbim și să luam decizii pe care le regretăm mai târziu.

vettel-halo-onboard
Nici Dr. Helmut Marko nu susține decizia FIA pentru introducerea acestei soluții în următorul sezon.

Nu este o soluție matură din punct de vedere tehnic. Dacă un pilot este accidentat sau mașina este cuprinsă de flăcări, nu există încă o procedură clară în situații de acest gen și cu acest sistem pilotul poate fi chiar într-un pericol sporit.

Șeful echipei Mercedes, Toto Wolff a fost puțin mai diplomatic în declarații și mai puțin vehement în privința deciziei.

Sunt sceptic în privința sistemului Halo dar în același timp înțeleg decizia lui Jean Todt și intenția de a îmbunătăți siguranța în F1.

Nici fanii Marelui Circ nu sunt mulțumiți de această decizie. Multe sondaje arată faptul că iubitorii Formulei 1 sunt deranjați de cum arată această soluție și ar prefera ca ea să nu fie implementată deloc, sau dacă trebuie, mai bine s-ar alege sistemul Shield testat de Vettel la Silverstone.

Anumite surse din Germania spun că dintre cele 10 echipe, doar Ferrari a votat pozitiv în privința implementării sistemului Halo pentru 2018. Aceasta rămâne însă doar o speculație.