Mercedes pleacă din DTM la final de 2018, intră în Formula E

Unicul constructor care a avut continuitate în noul DTM din 2000 încoace va pune punct participării în seria germană de turisme la final de 2018.

În contextul actual, era mai degrabă de așteptat ca Audi să-și închidă operațiunea din DTM. Însă la doar o zi după succesul lui Maro Engel de la Moscova, Toto Wolff a anunțat că acesta este penultimul an pentru Mercedes-AMG în campionat, intenția uzinei fiind de a se implica oficial în Formula E, acolo unde Audi și BMW și-au confirmat de curând planurile de viitor. Lucas Auer pare unicul în măsură să-și joace în acest an o carte pentru titlu, iar în ierarhia constructorilor Audi păstrează un avans însemnat după 5 runde disputate din totalul de 9.

Este o mare dezamăgire pentru toți cei implicați în actualul program, dar se impune o mențiune specială în cazul lui Edo Mortara, cel care a dezertat din tabăra Audi pentru un viitor pe termen lung în DTM cu Mercedes, ceea ce nu se va mai concretiza. Pentru uzina din Stuttgart vor rămâne prioritare proiectele de client, atât la nivel GT3, cât și prin pătrunderea în universul GT4, unde mașina va fi prezentată peste câteva zile la Spa.

Noua operațiune ce va avea binecuvântarea consiliului director este cea din Formula E, arenă în care se va muta lupta în trei din DTM după doi ani. Surprinde faptul că Wolff vizează un debut în toamna lui 2019 abia, deci în sezonul al șaselea, după ce se speculase că marile uzine germane vor veni în bloc în 2018. Acest anunț e prima piesă de domino ce cade: urmează reacțiile adversarilor din DTM, dar și vești referitoare la programele Toyota și Porsche din WEC.

Panorama se modifică în motorsport sub ochii noștri, iar decizii radicale se impun.