Formula 1: Sauber rupe înțelegerea cu Honda

Formula 1: Sauber rupe înțelegerea cu Honda

Cei de la Sauber și Honda au anunțat reciproc faptul că parteneriatul plănuit pentru sezonul viitor se va anula.

Echipa elvețiană a decis că înțelegerea cu japonezii ce trebuia să înlocuiască actualele motoare Ferrari să nu mai intre în aplicare. Decizia vine la scurt timp după ce Frederic Vasseur a preluat șefia echipei în detrimentul Monishei Kaltenborn.

Este regretabil faptul că trebuie să întrerupem colaborarea planificată cu Honda în acest stadiu. Decizia a fost luată strategic având în vedere cele mai bune intenții pentru viitorul echipei Sauber.

Frederic Vasseur

Cei de la Honda au declarat că motivul întreruperii acestui parteneriat se datorează faptului că cele două entități au viziuni diferite iar aceste diferețe au fost descoperite în timpul procesului de pregătire a PU-urilor penru noul sezon.

Am construit o relație bună cu Sauber și așteptam cu nerăbdare începutul sezonului 2018.  Cu toate acestea, în timpul discuțiilor am ajuns la un acord comun de a întrerupe parteneriatul. Diferențele de viziune pentru viitor au fost divergente și credem că această soluție este cea corectă pentru ambele părți.

Masashi Yamamoto

Honda a revenit în Formula 1 în anul 2015 cu echipa McLaren. Rezultatele japonezilor însă nu au fost pe măsura așteptărilor iar asta poate fi unul din motivele pentru care Sauber s-ar fi răzgândit în privința parteneriatului.