Formula 1: Sauber își prelungește parteneriatul cu Ferrari

Formula 1: Sauber își prelungește parteneriatul cu Ferrari

Așa cum multă lume se aștepta, Sauber a decis să continue parteneriatul cu Ferrari iar italienii vor furniza motoare de ultimă generație echipei elvețiene în 2018.

La mai puțin de 24 de ore după ce Sauber a rupt înțelegerea cu Honda, echipa a decis să prelungească parteneriatul actual cu Ferrari și în următorul sezon. Diferența este că spre deosebire de acest sezon în care Sauber folosește motoarele din 2016 ale Scuderiei, anul viitor cei de la Maranello le vor furniza PU-uri cu cele mai noi specificații.

Sunt foarte încântat să vă anunț că o să continuăm să lucrăm cu cei de la Scuderia Ferrari sub forma unui acord pe mai mulți ani. Sunt convins că împreună putem obține rezultate ce să reflecte pasiunea care este și a fost întotdeauna în spatele echipei Sauber.

Frederic Vasseur

În acest caz, viitorul japonezilor de la Honda în Formula 1 este incert, contractul cu McLaren fiind și el sub semnul întrebării chiar din cauza performanțelor scăzute din ultimii ani.

Alegerea făcută de Sauber poate însemna și o oportunitate oferită piloților tineri din Academia Ferrari. Este vorba de Antonio Giovinazzi și Charles Leclerc. Monegascul chiar va testa cu Ferrari imediat după Marele Premiu al Ungariei din acest weekend.