Formula 1 Ungaria: Red Bull începe să spere

Formula 1 Ungaria: Red Bull începe să spere

Daniel Ricciardo a fost primul şi în cea de-a doua sesiune de antrenamente libere din Ungaria, pilotul australian oprind cronometrul la 1m18,455s. Este a doua sesiune în care Mercedes nu ocupa primul loc şi a doua sesiune în care australianul pare să aibă monopostul cel mai rapid.

Sebastian Vettel a fost al doilea, la 183 de miimi de fostul său coechipier din 2014. Noua podea adusă de Ferrari imediat după FP1 pare să funcţioneze. Valtteri Bottas a încheiat ziua pe locul 3, la 18 miimi de Vettel şi 0,201s faţă de Ricciardo. Kimi Raikkonen a fost al 4-lea, ecartul faţă de lider în cazul lui fiind de 0,3s. Finalndezul de la Ferrari a avut o problemă electronică la mijlocul sesiunii, monopostul Ferrari neputând fi accelerat. Un reset rapid şi finlandezul a putut continua.

Hamilton şi Verstappen au încheiat pe locurile 5 şi 6, britanicul la 24 de miimi de Kimi şi 324 de lider, iar olandezul la aproape jumătate de secundă de coechipierul său.

Noile upgrade-uri observate pe monopostul Renault (podeaua adusă în Marea Britanie şi noul diffuser adus în Unagria) l-au propulsat pe germanul Hulkenberg pe locul 7, la 1,259 secunde de lider. El a fost urmat de Fernando Alonso pe locul 8, mai lent cu o zecime. Spaniolul aduce pentru a doua oară astăzi monopostul McLaren în top 10. Carlos Sainz a fost al 9-lea într-o sesiune în care monopostul Toro Rosso a fost mult mai “cooperant”. Belgianul Vandoorne încheie top 10, la aproape 1,5 secunde de lider şi la o zecime de coechipierul său.

Ocon şi Perez au fost următorii clasaţi, francezul fiind mai rapid cu 140 de miimi faţă de mexican, în condiţiile în care el nu a rulat în FP1, locul său fiind cedat lui Alfonso Celis.

Kvyat a fost al 13-lea, cu Stroll şi Massa în urma sa. De remarcat că pilotul canadian s-a clasat înaintea mai experimentatului coechipier.

Palmer a fost al 16-lea, el reuşind să scoată şi un steag roşu în momentul în care a pierdut controlul asupra monopostului în virajul 14. Sezonul britanicului este compromis, iar performanţele sale pe pistă nu-i fac favoruri. Dacă Robert Kubica face o figură frumoasă în testele de după cursa maghiară, Jolyon are toate şansele să-şi piardă locul în cadrul echipei, cu toate că Cyril Abiteboul susţine că polonezul nu va pilota pentru Renault în 2017. Problema e că Renault are nevoie de puncte. Iar în condiţiile actuale, numai Hulkenberg pare capabil să le aducă.

Magnussen a fost al 17-lea. Danezul a întrat pe pistă în ultimele 20 de minute după ce mecanicii său au reuşit să repare monopostul distrus de Antonio Giovinazzi în FP1. Romain Grosjean a fost următorul clasat, problemele cu frânele reprezentând kriptonita francezului.

Ultimii doi, cei doi piloţi de la Sauber, cu Wehrlein ultimul clasat. Germanul a pierdut monopostul în virajul 11, sesiunea terminându-se prematur pentru el.

© fia.com
© fia.com
© fia.com
© fia.com