Formula 1: Paul di Resta îl înlocuiește pe Massa la Hungaroring

Formula 1: Paul di Resta îl înlocuiește pe Massa la Hungaroring

Pilotul de rezervă al echipei Williams îi va ține locul lui Felipe Massa pentru tot restul weekendului din Ungaria. Brazilianul acuză probleme medicale și a decis să paseze ștafeta scoțianului.

Problemele lui Felipe au început la sfârșitul antrenamentelor de vineri, când pilotul Williams a simțit o oboseală și o ușoară amețeală. Deși sâmbătă dimineață condiția lui s-a îmbunătățit și a primit OK-ul medicului de a concura, Massa nu a stat foarte mult pe pistă și a revenit la boxe la scurt timp după începerea FP3. Împreună cu echipa au decis că ar fi mai bine ca brazilianul să fie înlocuit cu Paul di Resta în cursa de duminică.

Williams susține decizia lui Felipe și îl vom susține în recuperarea lui completă. Suntem optimiști că el va lua startul în Marele Premiu al Belgiei.

Ultima cursă a lui Paul di Resta a fost în Marele Premiul al Braziliei din 2013. Atunci concura pentru echipa Force India. În prezent el concurează pentru echipa Mercedes în campionatul german de turisme, pentru care a obținut o victorie în acest an tocmai pe traseul maghiar de Grand Prix. Totuși, experiența sa în noua eră turbo este foarte redusă și adaptarea sa ar putea fi o bună indicație pentru evaluarea testului pe care-l va efectua Robert Kubica peste câteva zile.

În calificări, scoțianul a reușit, la primul contact cu monopostul, să-l devanseze pe Marcus Ericsson și să vină la doar câteva sutimi de fostul său coechipier din DTM, Pascal Wehrlein. Nu este oricum un circuit favorabil celor de la Williams, fapt dovedit de eliminarea ambilor piloți încă din Q1. Cursa din Ungaria are loc la ora 15:00 ora României și este transmis în direct de Dolce Sport și Digi Sport.