Formula 1 Ungaria: Dublă Ferrari la Hungaroring

Formula 1 Ungaria: Dublă Ferrari la Hungaroring

Sebastian Vettel a câştigat M.P. al Ungariei, germanul fiind urmat pe podium de coechipierul Kimi Raikkonen şi de conaţionalul acestuia, Valtteri Bottas după ce acesta din urmă l-a depăşit pe Lewis Hamilton în ultimul viraj.

Britanicul a încheiat cursa pe locul 4, fiind urmat de Max Verstappen la mai puţin de 5 zecimi, asta în ciuda unei penalizări de 10 secunde primite pentru acroşajul cu Daniel Ricciardo în virajul 2.

Surpriza etapei a fost Fernando Alonso. Nu numai că spaniolul a terminat în puncte (locul 6), dar pilotul McLaren a stabilit şi cel mai rapid tur în cursă.

Conaţionalul Sainz a fost al 7-lea, urmat de Sergio Perez şi Esteban Ocon. Vandoorne pune cel de-al doilea monopost McLaren în puncte, belgianul reuşind să temine pe locul 10.

Daniil Kvyat a terminat al 11-lea, urmat de Jolyon Palmer, Kevin Magnussen şi Lance Stroll. Wehrlein a încheiat pe locul 15 cu Ericsson şi Hulkenberg ultimii clasaţi în cursă.

DiResta, încluitorul lui Massa a abandonat spre sfârşitul cursei în timp ce rula pe locul 17, din cauza unei pierderi de ulei. Grosjean a abandonat după ce în timpul pit-stop-ului roata stânga spate nu a fost prinsă corect, iar francezului i s-a cerut să oprească cât mai repede. Primul abandon al cursei a fost însă Daniel Ricciardo, lovit în virajul 2 de Verstappen.

© fia.com
© fia.com