GP3 Hungaroring: Podiumuri integrale pentru ART și Trident

GP3 Hungaroring: Podiumuri integrale pentru ART și Trident

Liderul George Russell a plecat fără puncte din Ungaria, Aitken recuperând masiv în prima manșă. Giuliano Alesi a obținut apoi cel de-al doilea succes al carierei.

Timpi de 1:32 au fost accesibili în antrenamente pentru toate cele șase echipe din campionat. Vârfurile de lance ale ART Grand Prix au forțat apoi în calificări și au coborât sub acest barem. Jack Aitken venea cu victorii pe Hungaroring din Formula Renault 2.0 și s-a dovedit mai rapid de această dată față de George Russell, cel care se pregătea de o ședere prelungită la Budapesta în vederea testului F1 ulterior weekendului de curse. Fukuzumi a stabilit al treilea timp, iar Boccolacci (Trident) a reușit să devanseze ”ultimul vagon” ART, fiind cu o miime de secundă în fața lui Hubert. În top 10 am mai avut două monoposturi Trident, inclusiv cel al învingătorului din etapa trecută, Giuliano Alesi, dar și un singur reprezentant Arden (Kari) și DAMS (Calderon).

Cursa 1

Încă din turul de recunoaștere, Russell s-a confruntat cu probleme intermitente la monopostul său. Acestea au revenit și în turul de formare, britanicul fiind nevoit să se retragă înainte să fi parcurs vreun metru din distanța programată. Scăpat de cel mai periculos rival, Aitken a pilotat cu grijă la uzura anvelopelor și nu a fost pus sub presiune în niciun moment de Fukuzumi, la rândul său scutit de presiune din spate. Hubert a completat podiumul după ce l-a depășit curajos pe Boccolacci la prima tentativă cu DRS și, la finele celor 22 de tururi, s-au scurs mai bine de 16 secunde până când a trecut linia de sosire un pilot de la altă echipă decât ART Grand Prix. Avea să fie Alessio Lorandi (Jenzer), care a trecut rând pe rând de echipierii Trident, clasați în bloc pe pozițiile 5-8. Asta i-a propulsat pe oamenii lui Giaccomo Ricci pe primele două linii ale grilei inversate din manșa de sprint. Kari a fost dezamăgit cu clasarea abia pe 9, în timp ce Baptista s-a bucurat de primul său punct din carieră la acest nivel.

Cursa 2

Cvartetul Trident a rămas în fruntea cursei după start, Giuliano Alesi fiind autorul unui start excelent care i-a adus prima poziție, în fața lui Tveter, Jorg și Boccolacci. În urma lor, rând pe rând au ieșit din zona punctelor Fukuzumi, Lorandi, Aitken și Russell. Penele și contactele au reconfigurat topul 10, din grupul ART fiind un unic supraviețuitor în persoana lui Anthoine Hubert. Francezul a recuperat astfel câteva puncte la general. Niko Kari s-a clasat al șaselea, în fața piloților Campos – Hyman și Siebert. Fiul lui Jean Alesi a obținut așadar cea de-a doua victorie în GP3 în runde consecutive, iar încrederea de care dă dovadă în prezent contrastează puternic raportat la atitudinea emotivă de anul trecut.

A fost a doua oară în istoria GP3 când o echipă monopolizează primele patru poziții, Trident repetând ceea ce reușea ART Grand Prix în urmă cu două etape, la Spielberg. La jumătatea sezonului, Russell păstrează un mic avans în fața lui Aitken, cei doi fiind urmați de coechipierii Hubert și Fukuzumi. Best of the rest a devenit Giuliano Alesi, urcat pe 5 la general. Urmează peste patru săptămâni etapa belgiană de la Spa-Francorchamps.

GP HUNGARY 2017