MotoGP: Marele Premiu al Finlandei în calendar din 2019

MotoGP: Marele Premiu al Finlandei în calendar din 2019

Marele Premiu al Finlandei se va alătura calendarului competițional al MotoGP-ului începând cu anul 2019.

Dorna, titularul drepturilor TV MotoGP, a anunțat faptul că a semnat un contract pe o durată de cinci ani pentru a găzdui o etapă de Campionat Mondial în Finlanda. Noul circuit localizat în Litti, la aproximativ 150 km de capitala Helsinki, trebuia inițial să intre în calendar chiar în sezonul următor, însă Marele Premiu al Thailandei primează și împinge debutul cursei de pe circuitul KymiRing până în 2019.

Cu o lungime de 4.8 Km și 15 viraje, este unicul circuit de acest gen din Europa de Nord, iar organizatorii se așteaptă ca puțin peste 100,000 de spectatori să participe la eveniment. Traseul conceput de fostul pilot austriac de Formula 1, Alexander Wurz, nu este încă gata, însă el este optimist că totul o să fie pregătit până la inaugurare.

„Am marea plăcere să vă anunț că am semnat un acord pe cinci ani cu circuitul KymiRing din Finlanda pentru a găzdui un Mare Premiu în MotoGP începând cu anul 2019,” a declarat CEO-ul Dornei, Carmelo Ezpeleta.

Țara celor 1000 de lacuri nu a mai găzduit o cursă în Motomondial din anul 1982.

MotoGP revine după lunga pauză de vară în acest weekend pe circuitul din Brno, Cehia, toate sesiunile putând fi urmărite pe Eurosport 1 și Eurosport Player.

Găsiți preview-ul lui Tiberiu Pal chiar aici.