Formula 1: Rosberg crede că Ferrari nu o să țină pasul cu Mercedes

Formula 1: Rosberg crede că Ferrari nu o să țină pasul cu Mercedes

După dominația Mercedes din 2016 și lupta internă a lor pentru titlul de campion la piloți, anul acesta Ferrari emite pretenții, iar Sebastian Vettel conduce clasamentul general în fața lui Lewis Hamilton.

Nico Rosberg, campionul en-titre al celor de la Mercedes, este de părere că acest război al dezvoltării este cheia succesului în acest an. Germanul a declarat faptul că deși Ferrari a făcut o treabă grozavă în iarnă, pe parcursul sezonului actual italienii nu o să reușească să țină pasul Mercedes.

Îmi vine greu a crede că Scuderia Ferrari o să continue cu dezvoltările în același ritm cu Mercedes. După Silverstone am crezut că bătălia a luat sfârșit. Am fost surprins însă de ce a arătat Ferrari în Ungaria.

Urmează însă Spa, un circuit ce în mod normal oferă avantaj echipei germane. Rosberg recunoște însă faptul că și cei doi mari piloți au un cuvânt de zis în toată bătălia, iar fostul său coechipier și Valtteri Bottas o să aibă o misiune grea în a-l învinge pe Vettel.

Cu toții știm că Seb are o problemă în a-și controla emoțiile, am văzut asta chiar la Baku. Dar acest lucru poate fi folosit chiar în avantajul lui. Pe termen scurt asta poate arăta ca o slăbiciune, dar pe parcursul unui întreg sezon, această motivație extraordinară de a câștiga poate face diferența.

Vettel are 14 puncte avans față de principalul său rival, Hamilton. Ambii au câte patru victorii la jumătatea sezonul, deci lupta este strânsă. Bottas este și el la 19 puncte de Hamilton și se pare că este obișnuit cu echipa și mașina de anul acesta. Se poate transforma în o bătălie în trei pentru titlu mondial foarte ușor.