MotoGP Austria: Dovizioso rezistă tuturor atacurilor lui Marquez

MotoGP Austria: Dovizioso rezistă tuturor atacurilor lui Marquez

Andrea Dovizioso a adus cea de-a treia victorie pentru Ducati în 2017, după o luptă spectaculoasă cu Marc Marquez.

Jorge Lorenzo a preluat conducerea după start, urmat de colegii săi de primă linie, Dovizioso și Marquez. În spatele perechii Ducati ce optase pentru pneul soft pe spate, cel cu care Iannone învingea anul trecut la Spielberg, era un pluton de 5 piloți cu guma dură. Uzura a început să-și spună cuvântul, prima victimă fiind Lorenzo, care a fost aruncat pe 3 într-o singură mutare, pe frânarea din virajul al patrulea. Pilotul din Mallorca a încercat să-i țină piept apoi lui Pedrosa, însă nu a reușit să se agațe de podium și a încheiat pe 4, înaintea abonatului la locuri 5, Johann Zarco. Francezul n-a avut probleme cu piloții Yamaha de uzină, care au făcut o cursă modestă, marcată de erori în primul viraj atât pentru Vinales, cât și pentru Rossi.

În frunte a rămas o bătălie electrizantă între Marquez și Dovizioso, italianul reușind să țină în viață anvelopele soft pe toată durata cursei. Chiar dacă noul carenaj Ducati a mai redus din avantajul GP17 pe liniile drepte, Andrea a găsit resurse să răspundă la atacurile campionului en-titre. Spaniolul a fost nevoit să recurgă la manevre în locuri inedite, precum dubla de stânga 6-7. Atacul final a venit în ultimul viraj: Marquez a încercat o depășire riscantă, Dovizioso evitându-l de puțin și accelerând pentru a trece primul linia de sosire.

Alvaro Bautista, Loris Baz și Mika Kallio au completat primele zece poziții, testerul KTM reușind un rezultat excelent, la mare distanță de performanțele reușite de cei doi piloți oficiali. Andrea Iannone a reușit doar o clasare pe 11, la un an după ce obținea aici unica sa victorie în MotoGP.

Clasa Moto2 a văzut o luptă deschisă între principalii candidați la titlu. Franco Morbidelli și-a trecut în cont a șaptea victorie a sezonului, urmăritorii săi fiind Alex Marquez și Thomas Luthi. Cei trei s-au desprins în cursă de pluton înainte de a fi ajunși de Miguel Oliveira, dar portughezul a căzut cu câteva tururi înainte de final.

Tot a șaptea victorie a înregistrat-o și Joan Mir la categoria Moto3. Spaniolul a dominat categoric prima cursă a zilei din Austria, câștigând cu un avans considerabil în fața lui Philipp Ottl și Jorge Martin. Mir s-a distanțat potențial decisiv în clasamentul general după ce rivalul său cel mai apropiat, Romano Fenati, a încheiat abia al 13-lea la capătul unui weekend dezastruos pentru italian.