IndyCar Pocono: O revenire de senzație pentru Will Power

IndyCar Pocono: O revenire de senzație pentru Will Power

Will Power a revenit în grupul favoriților pentru titlu după cea de-a treia sa victorie stagională, una la care puțini se mai așteptau după prima jumătate a cursei de pe faimosul trioval din Pocono.

De-a lungul sezonului 2017 au început să apară primele fisuri în armura lui Will Power, învins în calificări pe traseele virajate mai des decât în anii trecuți. Totuși, australianul a compensat prin evoluții tot mai bune pe ovale, prin prisma experienței. Dublat de o mentalitate potrivită, el a reușit să se impună și la Pocono, prelungind momentul bun pentru echipa lui Roger Penske, ajunsă la patru victorii consecutive. N-a fost deloc ușor, Power având probleme cu echilibrul mașinii, ceea ce a impus o schimbare de eleron frontal și o recuperare de un tur printr-o strategie diferită în perioada diverselor neutralizări.

Un singur accident important s-a înregistrat pe parcursul celor 500 de mile de la Pocono – contactul dintre Hinchcliffe și Hildebrand. Din tabăra Andretti, polemanul Takuma Sato nu a putut să rămână în grupul fruntaș, însă Ryan Hunter-Reay a condus cursa la câteva ore după ce fusese eliberat din spital în urma accidentului din calificări. Și Marco Andretti a rulat o vreme în top 5, dar la finele manșei Alexander Rossi a fost cel care a amenințat piloții Penske. Power s-a apărat proactiv pe liniile drepte, schimbând trasa de mai multe ori pentru a tăia efectul de aspirație, iar astfel Newgarden și Rossi au fost nevoiți să rămână pe 2 și 3.

Scott Dixon a sosit al șaselea, deși a condus cele mai multe tururi (în prima jumătate a întrecerii). Castroneves a încheiat chiar în urma neozeelandezului, ambii fiind surclasați de coechipierii Pagenaud (P4) și Kanaan (P5). Din actualul sezon mai sunt trei etape, ultima fiind cea în care se acordă puncte duble. Primii cinci piloți sunt cuprinși într-un interval de doar 42 de puncte înaintea vizitei de săptămâna viitoare de pe ultimul oval din 2017 (Gateway).

Clasament: Newgarden 494p, Dixon 476p, Castroneves 472p, Pagenaud 468p, Power 452p.