Formula 1 Belgia: Hamilton câştigă al 200-lea M.P. din carieră

Formula 1 Belgia: Hamilton câştigă al 200-lea M.P. din carieră

Lewis Hamilton a câştigat M.P. al Belgiei, bifând totodată şi al 200-lea M.P. al carierei. Briatnicul plecat din pole polisiton a reuşit să respingă cu succes atacurile repetate ale lui Sebastian Vettel care a terminat pe poziţia secundă. Germanul a stabilit pe parcurs şi un nou record de cursă pe circuitul belgian, corectând vechiul record, stabilit tot de el în 2009.

Pe podium alături de cei doi din fruntea clasamentului general a urcat Daniel Ricciardo. Australianul a profitat din plin de un set de pneuri ultra soft pentru a-l depăşi pe Bottas la restart după Safety-Car.

Acelaşi lucru l-a făcut şi Kimi Raikkonen care graţie pneurilor mai moi aduse în temperatură şi a aspiraţiei furnizate de Ricciardo a reuşit şi el să treacă de Bottas, terminând cursa pe locul 4.

Finalndezul Bottas pare să fie marele perdant al grupului fruntaş. Un loc 3 ce părea uşor de câştigat i-a fost luat rând pe rând de Ricciardo şi Raikkonen, din cauza alegerii pneurilor. La fel ca şi Hamilton, în Q2 ieri, Bottas a ales să mai facă un tur lansat iar asta a însemnat că pentru cursa de azi, niciun pilot Mercedes nu a mai avut la dispoziţie pneuri UltraSoft noi. În plus, pregătirea pentru restart după safety-car nu a fost exemplară, pneurile Soft ale lui fiind mult mai greu de adus în temperatură faţă de cele UltraSoft ale lui Ricciardo sau Raikkonen.

Hulkenberg a terminat pe locul 6, urmat de un surprinzător Grosjean, Massa şi Ocon. Francezul a fost singurul reprezentant al celor de la Force India care a terminat cursa, şi alături de coechipierul Perez, protagonistul principal al apariţiei safety-car-ului pe pistă în ultima parte a cursei. Ocon şi Perez s-au acroşat în drum spre Eau Rouge, mexicanul alegându-se cu o pană, iar Ocon cu avarii la aripa faţă.

Carlos Sainz a câştigat ultimul punct pus la bătaie. El a fost urmat de Stroll, Kvyat şi Jolyon Palmer.

Vandoorne a fost al 14-lea în cursa de casă, monopostul său fiind singurul monopost Honda care a reuşit să treacă linia de sosire. Marcus Ericsson a fost ultimul clasat, al 16-lea.

Perez de la Force India a abandonat cu probleme mecanice după ce în urma contactului cu Ocon a trebuit să ruleze un tur întreg în trei roţi, pneul drepta spate s-a dezintegrându-se în încercarea mexicanului de a se târâ săre boxele echipei sale.

Alonso a făcut spectacol prin comunicaţia radio cu inginerul său, criticând aspru prestaţia PU-ului Honda, pentru ca în cele din urmă să abandoneze în urma unei pierderi de putere deloc suprinzătoare.

Max Verstappen a fost al doilea abandon al zilei, olandezul suferind o avarie terminală la PU în turul 7, iar Pascal Wehrlein nu a parcurs decât 2 tururi înainte ca monopostul Sauber să fie retras la boxe.

© f1.com