Formula 1: Hamilton vrea să știe starea lui Schumacher

Formula 1: Hamilton vrea să știe starea lui Schumacher

Lewis Hamilton a declarat după Marele Premiu al Italiei că și-ar dori să știe în ce stare se află septuplul campion mondial Michael Schumacher.

După calificările de la Monza, britanicul a surclasat recordul de pole position-uri ale lui Schumacher cu o performanță uluitoare în condiții meteo foarte dificile. Astfel, Hamilton a ajuns la cota de 69 de pole-uri. După acest moment, pilotul Mercedes a spus câteva cuvinte frumoase despre Michael și a recunoscut că acest record înseamnă foarte mult pentru el.

Este o onoare faptul că am reușit să ajung la acest punct în carieră. Când eram copil și îl urmăream pe Michael cum doboară record după record, visam ca într-o zi să mă aflu în postura în care să contest aceste repere.

Lewis a declarat și faptul că se gândește des la starea lui Schumacher și se roagă pentru el și pentru familia sa. Este interesat de starea actuală a fostului pilot.

Mă rog pentru bunăstarea lui tot timpul și aș vrea să pot să vorbesc cu soția lui, Corinna, și să aflu de cum este Michael. Am avut onoarea să concurez împotriva lui și îl admir foarte mult.

Schumacher nu a mai fost văzut în public de la accidentul de schi din 2013 iar starea lui de sănătate este ținută secretă de către familia și doctorii lui. Hamilton l-a înlocuit pe Schumacher la Mercedes după a doua retragere a lui, în 2013.