Formula 1: Silly season – Sainz la Renault și Kubica la Williams?

Formula 1: Silly season – Sainz la Renault și Kubica la Williams?

Motorsport Italia scrie despre faptul că Robert Kubica nu este o variantă sigură pentru Renault în 2018 și că francezii se gândesc să semneze cu pilotul Toro Rosso, Carlos Sainz Jr.

Fiul celebrului pilot de raliuri are contract cu Toro Rosso până la sfârșitul anului 2018, însă Helmut Marko, întrebat de presă dacă ține neapărat să-l păstreze pe Sainz chiar dacă acesta ar dorisă plece, răspuns că nimic nu este sigur. Această mutare ar cam bloca revenirea polonezului la Renault.

Se discută însă despre posibilitatea ca Kubica să îi ia locul lui Felipe Massa la Williams. Pilotul brazilian a declarat în nenumărate rânduri că vrea să-și continue drumul în Formula E după ce se desparte de F1. Nu este sigur însă dacă asta se va întâmpla la finele acestui an sau peste doi ani.

Toată situația este cu atât mai amuzantă încât și cei de la McLaren sunt interesați de Sainz, dar asta doar în cazul în care Fernando Alonso decide să nu continue cu britanicii și în 2018.

Așa deci, silly season-ul 2017 continuă cu tot felul de speculații despre viitorul piloților. Este totuși greu de imaginat ca cei de la Toro Rosso să rupă contractul cu Sainz doar pentru că el vrea să plece. În schimb, îl pot folosi pe spaniol ca pe o monedă de schimb.

Următorul Mare Premiu are loc pe 17 septembrie pe circuitul stradal din Singapore. După Monza, Lewis Hamilton a preluat conducerea clasamentului general însă Ferrari pare favorită pe acest tip de circuit. Astfel, Sebastian Vettel are ocazia să revină pe locul 1.