MotoGP: Michael van der Mark îl înlocuiește pe Rossi la Aragon

MotoGP: Michael van der Mark îl înlocuiește pe Rossi la Aragon

Riderul din World SBK al celor de la Yamaha, Michael van der Mark îl va înlocui pe Valentino Rossi în următoarea etapă de MotoGP de la Aragon.

După cursa de la Misano, unde echipa Yamaha Movistar a decis să nu vină cu un înlocuitor pentru accidentatul Valentino Rossi, mizând doar pe performanța lui Vinales, în Spania îl vom vedea în acțiune pe Michael van der Mark. Olandezul nu este chiar nou paddock-ului din MotoGP. El a concurat în 7 etape din sezonul 2010 la categoria 125cmc și la o cursă de Moto 2 un an mai târziu, în etapa de casă de la Assen.

Deși recuperarea lui Rossi merge conform planului, italianul nu poate concura mai devreme de Marele Premiu al Japoniei. În Spania van der Mark o să fie susținut de tot echipajul tehnic al “doctorului”. Următoarea etapă din MotoGP are loc așadar pe data de 24 septembrie în peninsula iberică pe Motorland Aragon.

Anul trecut, absența lui Bradley Smith din tabăra Yamaha a fost suplinită prin aducerea la Tech3 a celuilalt pilot de uzină Yamaha din mondialul de Superbike, Alex Lowes. Britanicul a prins și el runda de la Aragon în 2016, așa că i-ar putea fi de folos colegului său cu informații despre un traseu pe care van der Mark a rulat de șapte ori în World SBK și clasele suport, dar niciodată pe un prototip de MotoGP. Mai mult, dacă Lowes avusese măcar parte de un test preliminar, olandezul va fi aruncat direct în bătălia pentru puncte la constructori, unde la Misano Repsol Honda a trecut în fruntea ierarhiei, cu 9 puncte avans față de Movistar Yamaha.