Formula 1: McLaren se desparte de Honda și bate palma cu Renault

Formula 1: McLaren se desparte de Honda și bate palma cu Renault

Așa cum se specula de ceva vreme, McLaren și Honda au ajuns la o înțelegere și drumurile lor se despart în Formula 1, conform motorsport.com.

În locul japonezilor se prezintă începând cu sezonul următor cei de la Renault. Revenirea Honda în 2015 pe grila de start a Formulei 1 a fost una dezastruoasă. Lipsa de performanță și cea de fiabilitate și-au spus cuvântul an de an, astfel încât relațiile echipei britanice cu motoristul japonez s-au deteriorat gradual. Refuzati rând pe rând de Mercedes și Ferrari, McLaren a semnat un acord pe trei ani cu Renault, singura alternativă viabilă rămasă pentru ei.

Certa mutare a lui Sainz de la Toro Rosso la Renault – care va fi anunțată oficial în curând – a fost și ea un semn pentru ce urma să se întâmple. Ca un efect de domino, transferul pilotului spaniol înseamă în același timp trecerea pe motoare Honda a echipei italiene dar și închiderea ușii unei reveniri a lui Kubica la Renault din 2018. Pilotul polonez a solicitat imediat rezilierea contractului cu echipa franceză pentru a explora alte posibilități de a reveni în marele circ sau de a concura într-o altă serie.

În urma acestor schimbari cel mai probabil Fernando Alonso rămâne în F1 și sezonul viitor cu echipa McLaren-Renault.