Formula 1 Singapore: Daniel Ricciardo, cel mai rapid in FP1

Formula 1 Singapore: Daniel Ricciardo, cel mai rapid in FP1

Prima sesiune de antrenamente libere s-a încheiat cu australianul Ricciardo stabilind cel mai rapid tur înregistrat vreodată pe străzile din Singapore. 1m42.489s este de acum etalonul circuitului.

Sebastian Vettel de la Ferrari a fost al doilea, la puțin peste o zecime față de fostul său coleg de la Red Bull, germanul fiind cu 12 miimi mai rapid ca olandezul Verstappen, clasat al treilea la sfârșitul sesiunii.

Lewis Hamilton a terminat cu al 4-lea timp, la peste 4 zecimi de lider, urmat de Sergio Perez de la Force India si coechipierul Bottas. Ultimii doi la 9 zecimi în urma lui Ricciardo. Se pare că temerile Mercedes legate de comportamentul divei W08 pe străzile din Singapore se adeveresc, Bottas pângându-se de o punte spate extrem de nervoasă după doar al 2-lea tur cronometrat pe pneurile UltraSoft.

Finlandezul Raikkonen a fost al 7-lea la finalul sesiunii, el nereușind să se apropie la mai puțin de 1,2s de lider, dar inginerii Ferrari au încercat mai multe variante de setup.

Fernando Alonso a terminat sesiunea în aceeași zecime cu Raikkonen și a demonstrat încă o dată ce tezaur de ziceri ascunde atunci când se plânge de lipsa de putere a Power Unit-ului Honda.

Hulkenberg a fost al 9-lea, urmat de Kvyat și de coechipierul lui Alonso, Stofel Vandoorne. Palmer a fost al 12-lea la 8 zecimi în urma lui Hulkenberg și la aproape 2,5 secunde de Ricciardo. Ocon a fost al 13-lea, urmat de Felipe Massa și Romain Grosjean. Francezul a reușit în ultimele 10 minute ale sesiunii să-l devanseze pe rookie-ul Giovinazzi care a pilotat monopostul lui Kevin Magnussen.

Lance Stroll a terminat sesiunea prematur din cauza unei defecțiuni la cutia de viteze, timpii înregistrați de el până în acel moment clasându-l în final pe locul 17. Sean Gelael i-a ținut locul lui Carlos Sainz, pilotul F2 stabilind a 18-a performanță a sesiunii, iar ultimii în FP1 au fost piloții Sauber, cu Ericsson mai rapid ca germanul Wherlein.

© f1.com