Formula 1 Singapore: Red Bull domină FP2

Formula 1 Singapore: Red Bull domină FP2

Red Bull devine încet, încet echipa de bătut în week-end-ul din Singapore. După prima sesiune de antrenamente câștigată de Red Bull, echipa lui Christian Horner a recidivat și în FP2 cu același Daniel Ricciardo, din nou, cel mai rapid. Australianul și-a îmbunătățit propriul record stabilit în FP1, coborând ștacheta la 1m40.852s.

Dacă în FP1 piloții Red Bull au fost despărțiți de Seb Vettel, de data asta Max Verstappen a reușit să termine pe locul 2, dar la puțin peste 0,5s în spatele lui Ricciardo.

Piloții Mercedes ocupă locurile 3 și 4 cu Hamilton în fața lui Bottas. Britanicul a avut o întârziere de 0.7s față de Ricciardo pe pneurile UltraSoft, iar Bottas a fost cu peste 1,2s mai lent decât liderul sesiunii, finlandezul acuzând același comportament supravirator ca în FP1.

Nico Hulkenberg a fost al 5-lea pentru Renault, la puțin peste 1,5s în urma lui Ricciardo, urmat de piloții Honda, Vandoorne și Alonso. Monopostul McLaren pare să se descurce onorabil atunci când nu trebuie să atingă viteze de top comparabile cu ale liderilor clasamentului general.

Perez a fost al 8-lea, urmat de cel mai rapid pilot Ferrari al sesiunii, Kimi Raikkonen, asta în ciuda unui setup deloc pe placul său. Ocon a fost al 10-lea pentru Force India iar imediat în urma lui Sebastian Vettel. Germanul a terminat cu timpul stabilit în prima parte a sesiunii cu pneurile Soft. Când a încălțat pneurile UltraSoft, Vettel a lovit un parapete de protecție retrăgându-se la boxe pentru a verifica monopostul, iar la revenire a ales să înceapă simulările de cursă.

Noul recrut Renault, Carlos Sainz, a fost al 12-lea urmat de coechipierul Kvyat și de Jolyon Palmer.

Perechea de la Williams, Massa și Stroll, a teminat cu cea de-a 15 și a 16 performanță a sesiunii, cei doi fiind urmați de piloții Haas, Magnussen și Grosjean.

Ultimii, la fel ca în FP1, cei de la Sauber, dar cu Wehrlein în fața lui Ericsson.

© f1.com