Formula 1 Singapore: Trei din trei pentru Red Bull

Formula 1 Singapore: Trei din trei pentru Red Bull

Red Bull are parte de cel mai bun week-end al anului in Singapore. Echipa condusa de Christian Horner a reușit să se impună și în cea de-a treia și ultima sesiune de antrenamente libere, dar de data asta cu Max Verstappen.

Olandezul a fost urmat de Sebastian Vettel. Germanul a reușit în sfârșit să lege 2 tururi rapide el fiind de altfel cel care a condus sesiunea mare parte din timp. Ferrari a revenit la set-up inițial, iar acest lucru pare să le convină. Cel puțin lui Vettel. Diferența dintre Red Bull și Ferrari a fost de 72 de miimi. Calificările vor fi strânse. Să nu uităm că în regim de calificări, monoposturile Ferrari au un plus dat de acel regim special al motorului activat în Q3.

Lewis Hamilton a dat speranțe celor de la Mercedes în utlimele minute ale sesiunii reușind să se apropie de primii doi la mai puțin de o zecime și jumătate, dar lucrurile nu sunt simple pentru Mercedes. Întreaga sesiune monoposturile argintii au fost la cel puțin 5 zecimi în urma liderilor. La final însă, inginerii au decis să sacrifice puțin din sectorul 1 pentru a câștiga în sectoarele virajate, lucru care i-a permis Hamilton să urce pe locul 3.

Supriza week-end-ului au furnizat-o piloții McLaren. Alonso și Vandoorne au încheiat pe locurile 4 și 5 demonstrând astfel faptul că șasiul McLaren nu este unul rău. PU-ul însă…

Daniel Ricciardo a fost al 6-lea, la peste 6 zecimi în urma coechipierului său, însă al doilea run pe pneurile UltraSoft a fost abandonat după ce australianul a lovit același parapete de protecție lovit și se Vettel ieri. Nico Hulkenberg aduce echipa de uzină Renault pe locul 7, iar în urma lui a sosit un Valtteri Bottas care încă nu se înțelege cu monopostul Mercedes pe străzile din Singapore.

Kimi a fost al 9-lea. O altă zi dificilă pentru finlandez care nu reușește să găsească un setup potrivit. Mai are doar foarte puțin timp până la calificări. Perez a fost al 10-lea, urmat de Ocon și Sainz. Palmer a fost al 13-lea pentru Renault urmat de celălalt pilot Toro Rosso, Daniil Kvyat.

Massa a fost al 15-lea, Magnussen al 16-lea iar rookie-ul Stroll înaintea lui Grosjean, pe locul 17.

Ultimii doi, Wehrlein și Ericsson.

© f1.com