Formula 1: Charles Leclerc va pilota pentru Sauber în antrenamente libere

Formula 1: Charles Leclerc va pilota pentru Sauber în antrenamente libere

Charles Leclerc, liderul Formulei 2 și pilotul Academiei Ferrari, a primit șansa de a pilota monopostul Sauber C36 în patru prime sesiuni de antrenamente libere de vineri.

Juniorul Ferrari a anunțat astăzi că Sauber îi va pune la dispoziție monopostul pentru a acumula cât mai multă experiență în F1 în cadrul Grand Prix-urilor din Malaezia, Statele Unite ale Americii, Mexic și Brazilia.

Monegascul de 19 ani își va face prima apariție în FP1 din Malaezia în locul lui Marcus Ericsson. Această veste vine ca o continuare firească a faptului că echipa elvețiană va folosi motoare Ferrari din 2018.

Frederic Vasseur, team principal al Sauber, crede că gruparea din Maranello va avea un cuvânt de spus în ceea ce privește piloții pentru sezonul următor, mai ales că și Antonio Giovinazzi a pilotat anul acesta pentru Sauber în Australia și China.

În concluzie, ne putem aștepta ca din sezonul viitor să-i vedem pe Leclerc și Giovinazzi, sau măcar pe unul dintre ei, în locul lui Ericsson și Wehrlein (protejat Mercedes).