Formula 1 Malaezia: Ploaia a dat peste cap planurile în FP1

Formula 1 Malaezia: Ploaia a dat peste cap planurile în FP1

Red Bull a profitat de ploaie și a reușit să se impună în prima sesiune de antrenamente libere. Max Verstappen a fost cel mai rapid pilot demonstrând încă o dată că monopostul RB13 strălucește în condiții vitrege. Olandezul a stabilit un timp de 1m48.962s, fiind cu 0,757s mai rapid decât coechipierul Ricciardo.

Pe a treia poziție a terminat Fernando Alonso. Spaniolul a venit la 1,635s în spatele liderului.

Kimi Raikkonen și Sebastian Vettel au încheiat pe locurile 4 și 5, la 1,7 și respectiv 2 secunde în spatele lui Verstappen. În spatele lor, cei doi reprezentanți ai echipei Mercedes. Hamilton și Bottas. Britanicul la 2,5s de lider, iar Bottas cu încă 0,5s mai lent.

Suprizele sesiunii le-au reprezentat Stroll și Gasly. Canadianul a terminat pe locul 8, demonstrând că performanța din calificările M.P. al Italiei nu a fost chiar întâmplătoare. Noul recrut STR, Pierre Gasly a încheiat pe locul 9 la 3,4 secunde în spatele lui Verstappen.

Piloții Renault pentru FP1, Sirotkin și Palmer au terminat sesiunea pe locurile 10 și 11. Rusul a pilotat în locul lui Hulkenberg și nu a făcut o treabă rea. Vandoorne, al doilea pilot McLaren a fost al 12-lea, la 3 secunde de Alonso și la aproape 5 de Verstappen. Ocon de la Force India a fost al 13-lea urmat de Sean Gelael, care a pilotat în locul lui Carlos Sainz la Toro Rosso.

Sergio Perez a făcut doar 4 tururi încheind pe locul 15. El a fost urmat de Charles Leclerc în monopostul Sauber și Pascal Wehrlein.

Ultimii cu timpi cronometrați au fost piloții Haas, Grosjean și Giovinazzi, italianul folosind monopostul lui Magnussen. Massa a suferit o avarie la sistemul hidraulic, fiind nevoit să se retragă la boxe după doar 3 tururi efectuate.

Așadar o sesiune în care piloții mai degrabă s-au acomodat cu pista și nu au fosțat încercând să găsească un setup potrivit. Rămâne de văzut dacă FP2 va fi altfel.

© f1.com