Formula 1 Japonia: Ploaia fragmentează FP2

Formula 1 Japonia: Ploaia fragmentează FP2

Ploaia începută la sfârșitul primei sesiuni de antrenamente libere s-a intensificat astfel că a doua sesiune de antrenamente libere a început cu un steag roșu ce a durat 45 de minute, timp în care Safety-Car-ul a evaluat de câteva oristarea pistei.

Linia boxelor s-a redeschis cu 45 de minute înainte de expirarea timpului. De reamintit faptul că în sesiunile de antrenamente libere cronometrul nu se oprește atunci când comisarii de traseu afișează steagul roșu.

Primii care s-au aventurat pe pista inundată au fost Kimi Raikkonen și Nico Hulkenberg. Finlandezul încă încearcă să găsească un setup pe gustul său care să funcționeze cu noua suspensie față.

Jolyon Palmer si Marcus Ericcson au fost următorii pe pistă, dar la fel ca Raikkonen și Hulkenberg au făcut un tur de instalare și s-au retras la boxe.

Următorul care s-a aventurat pe pistă a fost Sebastian Vettel încălțat cu pneurile Full Wet și, la fel ca ceilalți se retrage la boxe.

Nu același lucru l-au făcut și piloții Force India, primii care au completat turul de instalare cu un hot lap. Primul timp pe tabelă i-a aparținut lui Sergio Perez. 1m51.345s depășit imediat de Esteban Ocon, mai rapid cu 1,8 secunde.

Următorii pe pistă, Hamilton și Massa. La fel ca piloții Force India, Hamilton a continuat cu un tur rapid la finalul căruia a oprit cronometrul cu 0,8s mai repede ca Esteban Ocon. Massa în schimb a fost ultimul dintre cei care s-au aventurat să facă un tur cronometrat. 3,4s intârziere pentru brazilian.

Lance Stroll a fost următorul pe pistă. La începutul turului cronometrat canadianul a ieșit larg în primul viraj, dar grație spațiului generos de eșapare a putut reveni pe pistă și mai important a reușit să evite parapetele de protecție. Turul său a fost compromis el fiind ultimul, cu 21 de secunde mai lent ca liderul Hamilton.

Wehrlein și Sainz (cu monopostul refăcut după accidentul FP1) au fost următorii piloți care au ieșit pe pistă. Ambii fac doar un tur de recunoaștere. Germanul alege să exerseze start-ul la capătul liniei boxelor și mai adună un tur la totul zilei. Sainz se oprește însă în agarajul echipei.

Următorul pe pistă, Stoffel Vandoorne. Belgianul decide că nu merită să riște un tur cronometrat și se retrage pe linia boxelor. Față de momentul în care s-a dat verde pe linia boxelor, ploaia s-a întețit, așadar, un tur care să atace etalonul lui Hamilton ar fi fost riscant. Nici Alonso, ieșit cu câteva minute mai devreme nu face decât un tur de instalare.

Cu 7 minute înainte de sfârșitul sesiunii, Hamilton decide să mai iasă odată pe pistă. Exersează start-ul la capătul liniei boxelor și se retrage la finalul turului.

Urmând exemplul britanicului, Alonso revine pe pistă pentru a aduna niște informații necesare inginerilor dar se retrage la sfârșitul turului.

Așadar, singurii care au decis să nu riște au fost piloții Red Bull, piloții Haas, Bottas și Pierre Gasly.

O sesiune în care echipele au decis să nu riște și să salveze pneurile Full Wet sau intermediare având în vedere capentru FP3 și Calificări se anunță probabilitate mare de ploaie.

© f1.com