GP3 Jerez: Juniorul Mercedes George Russell devine campion

GP3 Jerez: Juniorul Mercedes George Russell devine campion

Penultima etapă a fost decisivă și în seria GP3, unde protejatul Mercedes George Russell a devenit al treilea campion consecutiv dat de ART Grand Prix, după Ocon și Leclerc.

Șansele infime ale lui Nirei Fukuzumi la titlu au fost menținute în viață de către pilotul japonez printr-o prestație impecabilă în calificări, acesta devansându-i pe Jack Aitken și George Russell.

Cursa 1

Nirei Fukuzumi nu a avut probleme să-și păstreze prima poziție la start și nimeni nu l-a mai deranjat până la consumarea celor 23 de tururi de cursă. Japonezul a obținut cea de-a doua victorie din sezon și totodată din carieră, apropiindu-se de al doilea clasat în ierarhia generală. George Russell i-a mai dat o lovitură lui Jack Aitken, subtilizându-i locul secund la prima trecere prin virajul al doilea, acesta fiind un nou podium integral pentru ART Grand Prix. Dan Ticktum a plasat monopostul DAMS pe 4, înaintea lui Anthoine Hubert, iar Giuliano Alesi s-a atins de două ori cu Alessio Lorandi pentru a executa depășirea crucială în ultimul tur. Pilotul din academia Ferrari a fost ulterior penalizat pentru contact, iar pole-ul pe grila inversată a manșei secunde a mers către italianul de la Jenzer.

Cursa 2

Cum era de așteptat, polemanul a fost într-o postură foarte solidă în sprintul de la Jerez. Cvartetul ART Grand Prix nu a putut face progrese considerabile pe o pistă care atrage procesiuni imposibil de animat chiar și cu DRS. Astfel, Alessio Lorandi a putut să-și treacă în cont prima victorie în seria GP3 și cea de-a doua pentru Jenzer în 2017, după cea adusă de Arjun Maini în sprintul de la Barcelona. În urma italianului au încheiat Dorian Boccolacci și Niko Kari, însă finlandezul a fost penalizat pentru contactul ce a provocat abandonul lui Dan Ticktum și astfel cei patru piloți ART s-au clasat pe pozițiile 3-6, cu Hubert pe podium. Mai importantă a fost recolta de puncte a lui Russell, locul al patrulea fiind de ajuns pentru adjudecarea titlului că o etapă rămasă de disputat. La fel ca în cazul lui Leclerc, sărbătoarea a avut loc într-un cadru mai restrâns, în absența colectivului din Formula 1 care a mizat pe britanic în acest an.

Clasament: Russell 190p, Aitken 140p, Fukuzumi 134p, Hubert 117p, Alesi 99p.