Formula 1 SUA: Hamilton se impune în toate sesiunile de antrenamente

Formula 1 SUA: Hamilton se impune în toate sesiunile de antrenamente

Lewis Hamilton a fost din nou cel mai rapid pilot în ultima sesiune de antrenamente libere. Britanicul a corectat cu această ocazie și recordul circuitului, noua ștachetă fiind acum 1m34.478s. Timpul său a fost stabilit folosind pneurile UltraSoft, cele mai aderente aduse de Pirelli în Statele Unite.

Germanul Sebastian Vettel a fost al doilea pentru Scuderia Ferrari la 92 de miimi distanță. Inginerii săi au schimbat șasiul monopostului cu numărul 5 între FP2 și FP3. În ziua de joi, echipa Ferrari a omologat șasiul folosit în M.P. al Singapore pentru acest week-end, dar după primele două sesiuni de antrenamente libere în care Vettel a acuzat un comportament ciudat al monopostului, inginerii au decis revenirea la șasiul omologat pentru M.P. al Japoniei. Vettel a folosit pe acest nou șasiu toate upgrade-urile aerodinamice aduse de Ferrari în ultimele 2 GP-uri, inclusiv cele prezentate aici, în Statele Unite. Un singur lucru a fost lăsat de-o parte. Noua suspensie față, care pentru al doilea M.P. consecutiv este sărită din schemă în favoarea celei vechi.

Finlandezii Bottas și Raikkonen au fost următorii în clasamentul sesiunii, ambii la 2 zecimi de lider.

Max Verstappen a profitat de noul upgrade al PU-ului Renault creditat cu un plus de 10CP față de varainta precedentă și s-a apropiat la 6 zecimi de Hamilton. Suficient pentru locul 5. Massa a adus Williams pe locul 6, la alte două zecimi distanță. Urmează piloții echipei Renault, cu Hulkenberg mai rapid ca noul său coleg, Sainz. Spaniolul s-a declarat mulțumit de faptul că a reușit să fie în aceeași zecime de secundă cu mult mai experimentatul său coleg.

Ricciardo a terminat sesiunea pe locul 9, timpul său – cu 1,2 secunde mai slab – fiind stabilit în ultimele secunde ale antrenamentului. Australianul a încercat să găsească un setup cât mai bun pentru monopostul RB13, el efectuând 17 tururi pe parcursul celor 60 de minute.

Force India ocupă locurile 10 și 11 cu Perez de data asta mai rapid ca Ocon. Lance Stroll a fost al 12-lea, urmat de cuplul Alonso și Vandoorne de la McLaren. Ambii piloți ai echipei din Woking erau în top 10 înaintea ultimei ieșiri pe pistă pentru simulările de calificare și în ciuda celor mai bune eforturi ale lor, pachetul PU Honda cu șasiu McLaren nu s-a putut apropia de lider la mai puțin de 1,76 secunde.

Brendon Hartley, cel care îi ține locul lui Pierre Gasly la Toro Rosso a fost al 15-lea el fiind urmat de Magnussen, Ericsson și Wehrlein. Romain Grosjean a fost penultimul, francezul fiind protagonistul unui tete-a-queue care a dus la retragerea prematură a sa din sesiune după ce monopostul Haas a rămas blocat în capcana de pietris din dreptul virajului 7.

Rusul Daniil Kvyat a fost ultimul într-o sesiune în care nu a parcurs decât 6 tururi pe pneurile SuperSoft. Pilotul Torro Rosso a simțit ceva în neregulă la pedalier, investigațiile ulterioare relevând o componentă defectă a cărei schimbare nu s-a putut efectua în timp util pentru a încerca și pneurile UltraSoft.

 

© f1.com