Formula 1 Mexic: Red Bull favorită la pole position după FP3

Formula 1 Mexic: Red Bull favorită la pole position după FP3

Max Verstappen a fost cel mai rapid pilot în ultima sesiune de antrenamente libere, sesiune rezervată punerii la punct a monoposturilor pentru calificări. Olandezul a stabilit și recordul circuitului. 1m17.113s este cel mai rapid tur făcut vreodată pe acest circuit. Monopostul olandezului a fost încălțat cu pneurile UltraSoft.

Lewis Hamilton a terminat sesiunea cu a doua performanță, cel mai rapid tur al său fiind cu 0,075s mai lent ca al lui Verstappen.  O sesiune destul de dificilă pentru britanic, el plângându-se de probleme cu livrarea puterii. În plus, cel mai bun tur al său a venit abia spre sfârșitul sesiunii după mai multe ajustări ale setup-ului.

Sebastian Vettel a fost al treilea pentru Scuderia Ferrari. Germanul a avut o întârziere de 117 miimi. Coechipierul lui Hamilton, Valtteri Bottas a terminat imediat în spatele lui Vettel pe locul 4 la 170 de miimi de lider și la aproape jumătate de zecime de Seb.

Coechipierul lui Verstappen, Ricciardo a terminat cu al 5-lea timp la aproape un sfert de secundă în spatele olandezului. Alături de el, pe linia a treia îi ține companie Kimi Raikkonen. Finlandezul nu s-a simțit atât de confortabil în monopostul Ferrari, el având o întârziere de 0,404s.

Pe locurile imediat următoare îi găsim pe piloții Force India, Perez și Ocon. În spatele lor, piloții Renault cu Sainz mai rapid ca Hulkenberg cu 172 de miimi. Surpriza sesiunii a fost însă Brendon Hartley care a avut a 11-a performanță a sesiunii. 1,489s l-au separat pe neo zeelandez de Max Verstappen. În urma lui, piloții Williams cu Massa înaintea lui Stroll.

Kevin Magnussen, refăcut după o viroză intestinală care l-a ținut la pat între FP2 și FP3 a fost al 14-lea cel mai rapid pilot. Marcus Ericcson a fost al 15-lea pentru Sauber el fiind urmat de Alonso, Grosjean și coechipierul Wehrlein.

Belgianul Vandoorne a fost penultimul, la aproape 3 secunde de lider. Ultimul în FP3 a fost Pierre Gasly. Francezul de la Toro Rosso a fost nevoit să abandoneze sesiunea cu probleme la PU-ul Renault în primul tur coronometrat.

Așadar o sesiune extrem de interesantă. Da, Mercedes și Ferrari vor putea beneficia de acel Q3 mode din partea PU-ului lor, dar după M.P. al Statelor Unite, un Q3 mode are și Red Bull. Poate nu atât de potent ca al germanilor sau italienilor, dar având în vedere comportamentul șasiului Red Bull pe circuitul din Mexic, s-ar putea sa fie îndeajuns.

Max Verstappen are șanse să plece primul în cursa de mâine și de ce nu, chiar s-o câștige. Doar Kvyat a fost dat din nou afară, nu ?

© f1.com