Formula 1: Felipe Massa se retrage la finele sezonului

Formula 1: Felipe Massa se retrage la finele sezonului

Felipe Massa a anunțat că se va retrage din Formula 1 (din nou) după ultima cursă a sezonului 2017, cea din Abu Dhabi.

Pilotul brazilian a mai anunțat plecarea sa din F1 în 2016, însă a revenit la Williams după mutarea de ultim moment a lui Valtteri Bottas la Mercedes pe fondul anunțului retragerii lui Nico Rosberg.

Vestea aceasta vine în contextul în care Williams caută partenerul lui Stroll pentru sezonul/sezoanele viitoare iar în cursa pentru acest loc erau Massa, Kubica și di Resta.

În timpul carierei sale de 15 ani, Felipe Massa a pilotat pentru Sauber, Ferrari și Williams, a obținut 11 victorii, 41 de podiumuri, 16 pole-positions și a fost campion mondial pentru cca 40 de secunde în 2008, însă titlul i-a revenit lui Hamilton în final.

În videoclipul de anunțare a retragerii, el a declarat că s-a bucurat de 4 ani frumoși la Williams, că a adunat multe amintiri și vrea să termine într-o manieră pozitivă ultimele curse din an, chiar dacă vor fi emoționale. Alături de aceste gânduri, a mai declarat că vrea să facă pasul spre un alt capitol din viața sa.

Faptul că Massa a confirmat prezența în Marele Premiu din Abu Dhabi pune aproape sigur capăt zvonurilor cum că Robert Kubica va pilota în locul lui…