Formula 1 Brazilia: Mercedes domină în FP1

Formula 1 Brazilia: Mercedes domină în FP1

Piloții Mercedes au fost cei mai rapizi în prima sesiune de antrenamente libere. Diferența de timp dintre ei și următorul clasat fiind mai mare de 4 zecimi de secundă.

Lewis Hamilton și-a trecut în dreptul numelui atât cel mai rapid tur al sesiunii dar și noul record absolut al circuitului. Timpul său de 1m09.202s a fost stabilit folosind cea mai moale specificație de pneu, SuperSoft. Valtteri Bottas s-a clasat al doilea, finlandezul fiind cu cu 127 de miimi mai lent decât coechipierul său. De altfel, cei doi au tot făcut ping-pong cu recordurile pe sectoare.

”The best of the rest” a fost Kimi Raikkonen. Pilotul Ferrari a avut o întârziere de 542 miimi, cel mai rapid tur al său fiind încheiat folosind celeași pneuri SuperSoft,

Piloții Red Bull au ocupat pozițiile 4 și 5 cu Verstappen înaintea lui Ricciardo. Între ei, mai puțin de o zecime.

Sebastian Vettel a fost al 6-lea cel mai rapid pilot, germanul oprind cronometrul în cel mai bun tur al său la aproape 8 zecimi în urma lui Hamilton și puțin peste 3 zecimi de Raikkonen.

Eroul local Massa a fost al 7-lea, cu o întârziere de fix 9 zecimi de secundă. Stoffel Vandoorne a încheiat sesiunea pe locul următor, belgianul folosind pentru prima oară ultima specificație a aripii față pe care Alonso a primit-o în ultimele două M.P.

Esteban Ocon Și Fernando Alonso încheie top 10, ambii în aceeași zecime de secundă.

Canadianul Lance Stroll a fost primul în afara top 10 cu George Russel al 12-lea. Pilotul britanic, nou numit pilot de teste pentru Force India a participat în FP1 în locul lui Sergio Perez.

Perechea Haas, Grosjean și Magnussen încheie pe locurile 13 și 14. Francezul a fost mai rapid aproape 3 zecimi decât coechipierul său, care în FP2, atunci când există un risc de ploaie ridicat, îi va ceda volanul pilotului de rezervă, Giovinazzi.

Renault încheie sesiunea pe locurile 15 și 16 cu Hulkenberg mai rapid decât Sainz cu doar 4 miimi. Echipa Renault a început deja testele pentru 2018, ambii piloți efectuând o serie de teste aerodinamice în prima jumătate a sesiunii.

Sauber urmează în clasament, cu Leclerc (în locul lui Wehrlein) înaintea lui Marcus Ericsson.

Ultimii în FP1 au fost piloții Toro Rosso. Pierre Gasly a reușit 5 tururi iar Brendon Hartley doar 2. Neo zeelandezul va primi cadou de ziua sa o penalizare pentru schimbarea PU-ului care a cedat la mijlocul primului său tur rapid.

© f1.com