Formula 1 Brazilia: Vettel câștigă o cursă strânsă la Interlagos

Formula 1 Brazilia: Vettel câștigă o cursă strânsă la Interlagos

Plecat ca din pușcă din prima linie a grilei de start, Sebastian Vettel a câștigat Marele Premiu al Braziliei, cu Mercedes și Ferrari împărțind următoarele trei poziții la finalul cursei.

Nu de multe ori ne este dat, în epoca modernă a Formulei 1, să vedem primele patru mașini cuprinse de doar câteva secunde. S-a întâmplat însă la Interlagos, unde Vettel s-a impus pentru Ferrari.

La capătul a 71 de tururi aparent anoste, situația s-a strâns la final, cele patru mașini ale echipelor Ferrari și Mercedes terminând în mai puțin de 6 secunde. Plecat de pe linia boxelor după ce nu a stabilit un timp cronometrat în calificări, Lewis Hamilton a pus presiune pe Kimi Raikkonen în tururile finale, cei doi duelându-se pentru ultima treaptă a podiumului.

Un loc 3 ar fi fost poate meritat pentru britanic, care a făcut o cursă de recuperare excelentă, însă finlandezul a reușit să se mențină pe podium. Puțin în fața sa, coechipierul său, Vettel, trecea linia de sosire victorios. Germanul a reușit la rândul său să-l țină la distanță pe celălalt pilot Mercedes, Valtteri Bottas, care a încheiat al doilea.

Startul a fost în final momentul care a decis cursa, Vettel având o plecare mai bună de pe grila de start. Atacul său pe interiorul primului viraj a fost riscant, însă Bottas a evitat contactul și a cedat conducerea cursei. Finlandezul nu avea să mai conteste prima poziție, deși diferența din fruntea cursei s-a menținut în jurul a 2 secunde.

Raikkonen a avut o cursă solitară până în final, când Hamilton l-a ajuns din urmă la capătul recuperării sale. Pentru britanic a fost însă puțin prea târziu. În ciuda cursei excelente făcute, campionul mondial a părut dezamăgit că nu a putut urca pe podium în Brazilia.

O altă cursă de recuperare a fost făcută de Daniel Ricciardo. Plecat de pe poziția 14 și răsucindu-se în primul tur, australianul și-a croit drum până pe locul 6 la final. În fața sa, Max Verstappen a terminat pe 5 într-o zi în care Red Bull nu a avut forța de a contesta supremația celor două echipe rivale.

Ceva mai în spate, Felipe Massa și Fernando Alonso au fost cuprinși într-un duel ce a avut loc de-a lungul întregii curse. Brazilianul și-a depășit fostul coechipier în primul tur, după care a reușit să se mențină pe locul 7 în partea de final a cursei. La ultima sa cursă în țara natală, Massa a oferit un moment emoționant, reușind să încheie Marele Premiu cu un rezultat bun pentru Williams. Sergio Perez s-a clasat în imediata apropiere a lui Alonso, iar ultimul punct pus în joc a fost câștigat de Nico Hulkenberg.

Al doilea pilot Renault, Carlos Sainz, a terminat pe locul 11, cu Pierre Gasly, Marcus Ericsson, Pascal Wehrlein, Romain Grosjean și Lance Stroll fiind restul celor care au terminat cursa.

Stoffel Vandoorne și Kevin Magnussen au ieșit din joc în primul tur într-un accident ce a avut loc în S-ul Senna – același loc în care Ricciardo a suferit micul incident. Esteban Ocon a abandonat la rândul său – pentru prima dată după 27 de curse terminate la rând – după ce Grosjean l-a acroșat în virajul 6 al primului tur, în timp ce Brendon Hartley a semnat ultimul abandon al cursei, echipa Toro Rosso cerându-i să retragă mașina la boxe.