Formula 1 Abu Dhabi: Ferrari, primii în FP1

Formula 1 Abu Dhabi: Ferrari, primii în FP1

Scuderia Ferrari încearcă să termine sezonul 2017 cu două victorii. Iar primul pas a fost făcut astăzi. Sebastian Vettel a fost cel mai rapid pilot în FP1. Germanul a profitat la maximum de nivelul de aderență oferit de cea mai moale specificație a pneurilor Pirelli pentru a opri coronometrul la 1m39.006s.

Ferrari a venit în Abu Dhabi cu o serie de noutăți ce trebuie evaluate pe pistă pentru 2018. Vorbim aici de un nou diffuser (asemănător cu cel al rivalilor de la Red Bull), o nouă podea, un nou nas (mai precis o nouă geometrie a turning vanes-urilor) prin care se încearcă apropierea de filosofia Mercedes în această zonă. Toate aceste update-uri au fost montate pe monopostul lui Kimi Raikkonen, Vettel folosind un monopost identic cu cel din Brazilia.

Al doilea în clasamentul sesiunii a fost Lewis Hamilton. Britanicul a condus sesiunea o bună bucată de timp până cu 15 minute înainte de finalul acesteia când a fost depășit de Vettel. Și Mercedes a adus un nou diffuser testat de Lewis Hamilton ca pregătire pentru 2018.

Max Verstappen a găsit relativ repede un setup cu care se simt foarte bine, olandezul stabilind a treia performanță a sesiunii, la 28 de miimi de timpul lui Hamilton și la 148 de recordul lui Vettel. Red Bull a limitat pe cât posibil ieșirile pe pistă pentru a proteja PU-ul în vederea cursei de duminică.

Kimi a terminat pe locul 4, la 0,5s de lider, el fiind urmat de cel de-al doilea pilot Mercedes, Valtteri Bottas, mai lent cu 2 zecimi.

Perez a fost al 6-lea, mexicanul fiind urmat de Alonso pe locul 7 la 1,5s de lider. Coechipierul acestuia, belgianul Vandoorne a fost următorul clasat, în aceeași zecime.

Ultima sesiune FP1 pentru Felipe Massa l-a găsit pe brazilian pe locul 9, el fiind urmat de Daniel Ricciardo, la 1,7 secunde în urma lui Vettel.

George Russel, pilotul de teste al celor de la Force India a încheiat pe un suprinzător loc 1. Britanicul a fost urmat de Romain Grosjean, Lance Stroll, PIerre Gasly și cel mai rapid pilot al echipei Renault, Carlos Sainz.

Wehrlein a fost al 16-lea, urmat de un Hulkenberg ocupat cu testele aerodinamice pentru 2018. Giovinazzi care a pilotat în locul lui Magnussen a fost al 18-lea clasat, el fiind urmat de Marcus Ericsson și Brendon Hartley care, conform obiceiului, va primi o penalizare de 10 poziții pe grila de duminică pentru că a echipa Torro Rosso a schimbat din nou MGU-H-ul. Al 8-lea al sezonului.